Almere City FC heeft vanavond overtuigend een overwinning over de streep getrokken tegen NAC Breda. Een goed gevuld Yanmar Stadion zag een strijdend Almere City FC met 1-0 winnen. Youri Loen, die zijn 50e wedstrijd in het shirt van Almere City FC speelde, scoorde het winnende doelpunt.

Al snel was duidelijk dat Almere City FC het schroom van de afgelopen weken van zich af heeft gegooid. Het gehele eerste kwartier schroefde het elftal van Molenaar het tempo omhoog en wist het met Loen, Harrison en Efmorfidis al snel voor het doel van NAC terecht te komen. Een prima begin waarbij de intentie van Almere City FC duidelijk was: Met het mes tussen de tanden de tegenstander vastzetten en naar voren toe voetballen. Het zorgde voor een vermakelijke wedstrijd waarin de nodige kansen voorbij kwamen.

Dat deze kansen niet alleen voor Almere City zouden zijn werd na het eerste kwartier duidelijk toen ook NAC zich liet gelden. Zo moest Smits redding brengen op een gevaarlijk schot van Verschueren. Ook Olij, de doelman van NAC, moest in het vervolg van de eerste helft nog een aantal reddingen brengen om zijn doel schoon te houden. Dat lukte beide doelmannen waarbij er met een 0-0 stand de kleedkamers werden opgezocht voor de rust.

Na rust leek NAC iets meer de wedstrijd naar zich toe te trekken maar lukte het ze niet kansen te creëren tegen een sterk verdedigend Almere City. Toen NAC wel dacht te scoren uit een gevaarlijke vrije trap kopte Hammouti de bal nog van de doellijn. Uit de snelle tegenstoot van Almere City FC was het uiteindelijk het thuispubliek dat kon juichen. Van een meter of 17 jaagt Youri Loen de bal de korte hoek in voor de 1-0. Een mooie en verdiende voorsprong tegen de, toen nog, nummer 3 van de Keuken Kampioen Divisie.

De goal zorgde ervoor dat de toch al redelijk hoge amusementswaarde van deze wedstrijd nog meer omhoog ging. Zo raakte NAC de lat en snelde Dogan met de bal het halve veld over richting Smits. Met 2 verdedigers van Almere City FC achter hem aan lukte het zijn schot nog te blokken voor de corner. De grootste mogelijkheid was echter voor Almere City in de persoon van Mees Kaandorp. De behendige aanvaller werd diep gestuurd en moest eigenlijk direct uithalen maar besloot nog door te dribbelen. Daardoor kon Olij nog genoeg zijn doel uit komen om het uiteindelijke schot van Kaandorp te blokken. Waar een slotoffensief van NAC verwacht werd zorgde Almere City ervoor dat deze er niet kwam. Er werd scherp verdedigd en het hele team zat er fel bovenop. Dit zorgde ervoor dat de bal al snel weer werd veroverd en NAC niet meer gevaarlijk kon worden. Aan de andere kant hadden Harrison en Venema nog wat mogelijkheden om nog wat uit te richten, maar zagen zij hun schoten veelal geblokt worden.

Uiteindelijk was dit een welverdiende overwinning van Molenaar en zijn mannen. Een overwinning met strijd, met vertrouwen, met overtuiging. Eentje waar door iedereen lange tijd naar uitgekeken was, zo bleek ook uit de vreugde na het laatste fluitsignaal op het veld, op de bank en op de tribune. We uitten als supporters, en ook hier op deze site bij een verslag, wel eens kritiek dat het niet goed genoeg is. Maar vandaag was dat het zeker wel! Een heerlijke overwinning waarbij iedere speler in positieve zin opviel en het elftal als team heeft geknokt. Een wedstrijd waarvoor je naar een stadion gaat. Een stadion overigens waarin Almere City FC de ongeslagen reeks in de competitie maar door blijft zetten. Inmiddels is er al 12x op rij niet verloren bij een competitiewedstrijd in het Yanmar Stadion. De laatste nederlaag dateert alweer van 15 maart. Een prachtige reeks om trots op te zijn!

Volgende week wacht de volgende wedstrijd, wederom tegen een hoogvlieger uit de competitie. Let op: vanwege de interlandweek wordt er gespeeld op zondag. In Leeuwarden is Cambuur dan de tegenstander. Aftrap is om 16:45. Deze wedstrijd is met vrij vervoer te bezoeken! De club organiseert ook een busreis voor de supporters die gezellig met de bus mee willen. Tickets zijn te koop op https://tickets.almerecity.nl!