In het verleden gingen er al vaak geruchten rond dat FC Groningen geïnteresseerd zou zijn in Radinio Balker. Vooral afgelopen zomer zwengelde deze geruchten sterk aan, tot een transfer kwam het toen echter nog niet. De transfer zit er nu wel aan te komen, melden verschillende media. De club voelt echter geen druk om de speler te laten gaan en wil Balker graag behouden.

Omroep Flevoland verslaggever Martijn de Groot laat op twitter weten dat Balker apart traint en FC Groningen hem graag wil vastleggen.

Bericht gaat verder onder twitterbericht

Volgens RTV Noord is FC Groningen erg dichtbij een handtekening van de 22 jarige centrale verdediger. Tegenover de regionale nieuwszender wil de Technisch Directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen niet reageren, maar bevestigt de zaakwaarnemer van Balker, Richinel Bryson, de interesse van FC Groningen. Hij verwacht dat er de komende dagen meer nieuws over een eventuele transfer naar de Trots van het Noorden.

Technisch Manager van Almere City, Teun Jacobs, meld bij RTV Noord dat ze geen druk voelen om hem te verkopen. “Zelf wil Balker graag de stap naar de Eredivisie maken, maar we staan in de competitie op een plek waar we willen staan en we voelen niet de druk om hem te verkopen.”.

Eerder deze week liet hij op Omroep Flevoland ook al weten dat Almere City Balker wil behouden en dat ze de sterkste spelers niet zomaar laten gaan. “Als hij de deur uitloopt met een mooie eindklassering en daardoor de club op een mooie manier achter kan laten is dat toch ook prima”, aldus Jacobs tegenover de camera van de Flevolandse omroep.

Het is niet duidelijk of een eventueel vertrek naar FC Groningen zal gaan om een directe transfer waarbij Almere City nog een transfersom kan vragen. Het contract van Balker loopt namelijk komende zomer af waardoor hij ook aan het einde van het seizoen transfervrij kan vertrekken naar een andere club.

Balker speelde tot dusverre 50 duels voor Almere City na zijn debuut tegen Jong Ajax in 2018. Door blessures kwam hij dit seizoen pas tot 7 wedstrijden, waarbij hij op elke positie in de verdediging heeft gespeeld.