Het is zondagavond alweer niet gelukt om een wedstrijd te winnen. In het eigen Yanmar Stadion ging het team van trainer Gert-Jan Verbeek met 1-2 onderuit tegen De Graafschap.

Voorafgaand aan de wedstrijd, organiseerde Almere City FC het oktoberfest. Dat is inmiddels een terugkerende evenement bij Almere City FC. Het horecaplein bij het stadion was overdekt met tenten en er was muziek met een duits sausje. De gezelligheid zat er al vroeg in bij de ruim 3000 supporters in het Almeerse Stadion.

De wedstrijd zelf begon zeer afwachtend. Beide ploegen creรซerde weinig kansen, waardoor de wedstrijd eigenlijk een beetje saai oogde. Na een kwartier moest Almere City verder zonder centrale vrediger Daniel Breedijk. Hij viel geblesseerd uit, waardoor hij werd vervangen door den Deense verdediger Frederik Helstrup. Na een half uur spelen kreeg Almere City een kans op een doelpunt, maar het schot van Jorrit Smeets werd tegen gehouden door de doelman van De Super Boeren.

De tweede helft begon dan ook nog steeds met een 0-0 op het score bord, maar voor het eerste doelpunt hoefde de supporters niet te wachten. Terwijl de meeste mensen nog terug liepen naar hun plaats met een vol traitje bier, is het Bram van Vlerken die de bal achter De Graafschap doelman Jurjus weet te krijgen. Van de voorsprong kon overigens niet lang worden genoten. Een kwartier later is het Van Heertum die voor de gasten de gelijkmaker binnenschiet. Uiteindelijk is het tien minuten voor tijd, Graafschapper Lelieveld die de toch al vocaal sterk aanwezige supporters van De Graafschap laat ontploffen in het uitvak van vreugde.

Het is inmiddels alweer het 5 verloren wedstrijd dit seizoen en City vinden wij daarom terug bijna onderaan het rechter rijtje. Een plek op de ranglijst die wij al een paar seizoenen niet meer gewend zijn, maar 9 punten uit 10 gespeelde wedstrijden is gewoon te weinig. Laten we hopen dat er betere tijden aankomen en dat de punten weer richting Almere komen. Dit kan aanstaande vrijdag al in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. De ploeg van oud City trainer Jack De Gier staat 19e met ook 9 punten. Kaarten voor deze wedstrijd zijn inmiddels al te koop via de website van Almere City FC.

Almere City FC
1 – 2
De Graafschap
Eerste Divisie