De druk bezochte Stadium Warming Party ging helaas niet gepaard met een overwinning op De Graafschap. De bezoekers gingen vrij zakelijk met de punten naar huis.

Met optredens op het horecaplein, foodtrucks, shirt schietende en bierdouche krijgende Ally de Aap en vuurwerk op het veld bij de opkomst was iedereen er klaar voor. De nieuwe tribunes zijn hiermee officieel geopend maar de toeschouwers werden niet getrakteerd op een spektakelstuk. De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang, waar De Graafschap wel net aan de bovenliggende partij was. Grote uitgespeelde kansen met mooi voetbal leverde het echter ook voor hun niet op. Het bleef vooral bij wat schoten van afstand en indraaiende corners van beide kanten. Na 37 minuten moet Joshua Smits echter wel in actie komen. Een vlammend schot van van Mieghem wordt door de doelman op mooie wijze over het doel getikt. Een minuut voor rust kwam De Graafschap echter wel op voorsprong. Op een voorzet van de rechterkant staat Seuntjes buitenspel, maar duikt oud Almere City speler Javier Vet voor de aanvaller ook achter de verdediging. Hij kan de bal geheel vrij het doel intikken.

Almere City kwam sterker de kleedkamers uit en leek met een elkaar een vuist te hebben gemaakt. Direct na het fluitsignaal kwam ook meteen de kans op de gelijkmaker voor Kip. Hij wordt goed vrijgespeeld en kan de bal tussen de palen tikken, maar zijn schot beland op de buitenkant van de paal. De thuisploeg heeft het betere van het spel in de tweede helft maar kan aanvallend niet genoeg brengen om De Graafschap in gevaar te brengen. De tegenstanders hadden daarentegen aan één kans genoeg om de wedstrijd op slot te gooien. In de 72e minuut kon Seuntjes na een goede aanval van de Superboeren de bal makkelijk het doel in tikken. Almere City probeerde daarna nog wel een eindsprint te trekken maar verder dan een kans voor Verheydt, die 5 minuten voor tijd een stuiterende bal van dichtbij over de lat schiet, kwam de equipe van Tobiasen niet meer.

Op de avond waarin Almere City een grote stap de toekomst in maakt met de uitbreiding van het stadion, en daarbij tevens een bezoekersrecord, bleek op het veld dat Almere City er nog lang niet is. Het blijft door deze wedstrijd in het midden van de ranglijst steken. Het bezet momenteel de 10e plaats met 32 punten. De volgende wedstrijd is op maandagavond 27 januari, uit bij Jong AZ. Een mooie tegenstander om het goede spel dat op de mat werd gelegd tegen Go Ahead Eagles, Roda JC en NEC weer op te pakken. Tickets voor deze wedstrijd zijn inmiddels te koop in de ticketshop.