Afgelopen vrijdag stond in het Yanmar Stadion de opening van de nieuwe hoofdtribune en VIP Tribune gepland. Vooraf kondigde Almere City FC dit groots aan met een stadium warming Party. Nu blikken wij in dit artikel terug op deze feestelijke avond. Echter op het veld bleef het vuurwerk uit want Almere City FC verloor met 0-2 van De Graafschap, maar daar hebben we het niet over in dit artikel.

Nieuwe hoofdtribune voor de aftrap.
Foto: Almere City Fans

Optredens op het horecaplein

Almere City FC had voor de wedstrijd enkele artiesten uitgenodigd die optraden voor de wedstrijd op het horecaplein en deze werden dan ook druk bezocht door de supporters. Ruim een uur voor aanvang was het immers al druk in het Yanmar Stadion.

Drukt op het horecaplein bij diverse optreden
Foto: Almere City Fans

Ally de Aap

Nadat de spelers van beide ploegen de kleedkamer opzochten om zich klaar te maken voor de wedstrijd kwam Ally de Aap het veld en schoot met een shooter shirts het publiek in, ook de gasten uit Doetinchem kregen shirts toegeschoten. Ally de Aap werd daarop getrakteerd op een bierdouche van de superboeren.

Ally de aap met een shooter
Foto: Almere City Fans

Recordaantal toeschouwers

Toen Ally de Aap weer was vertrokken was het de beurt aan de spelers. bij opkomst was er langs de hoofdtribune dan het beloofde vuurwerk. Almere City FC vestigde ook een clubrecord. Nooit eerder kwamen er zoveel mensen richting de poorten van het Yanmar Stadion. Het oude record dat immers ook stond tegen De Graafschap: 3430, werd met 54 bezoekers overtoffen. Er zaten 3484 toeschouwers op de tribune waar de capiciteit op dit moment 4201 is. Na de zomer zal dit worden uitgebreid tot ongeveer 4500 plaatsen.

Nieuw fanatiek vak
Foto: Almere City Fans

Verkeersproblemen

Echter leveren deze aantal toeschouwers ook problemen op buiten het stadion. De infrastructuur is niet berekend op deze aantallen. Hoewel het met de oude capaciteit ook af en toe problemen op leverde was het afgelopen vrijdag extreem. Voor de wedstrijd hadden bezoekers grote moeite om een parkeerplek te vinden. Er waren verkeersregelaars en lieten de bezoekers in het gras parkeren. Na afloop zagen deze bezoekers dat de meeste autos’s vastzaten in het gras en niet wegkunnen. Ook onstonden er grote file’s doordat het stadion maar bereikbaar is via een toegangsweg.

Vanaf de nieuwe hoofdtribune
Foto: Almere City Fans

Bus goede alternatief

Busmaatschappij Keolis zette extra bussen in zowel voor als na de wedstrijd en had ook een speciale actie op touw gezet om supporters met de bus te laten komen. De bussen waren wel vol maar er kwam daarna meteen een andere bus aan zodat de overige reizigers niet lang hoefde te wachten.