Zet een mooie cirkel op je agenda rondom zaterdag 18 augustus. Op die dag organiseert Almere City FC namelijk de open dag en die zit dit jaar vol met verschillende activiteiten! De open dag vind ook nog eens tegelijk plaats met het internationale jeugdtoernooi Almere Challenge Event

Kratje van het Latje en Panna Challenge

Tijdens de open dag zijn er 2 challenges waar je aan mee kan doen. Zo kan je tussen 11:00 en 13:30 proberen een krat van de lat te schieten in Kratje van het Latje. Als het je lukt ga je er wellicht vandoor met €450,-!

Ook is er de Panna Challenge waarbij het de uitdaging is je tegenstander zoveel mogelijk te poorten. Bij dit straatvoetbalspelletje valt wederom €450,- te winnen!

Op de zondag tijdens het Almere Challenge Event zijn er ook nog Levend Tafelvoetbal en de Soccer Barney Shot, waar Darts en Voetbal gecombineerd worden.

Lijkt het je leuk om mee te doen en wil je je skills aan heel Almere laten zien? Schrijf je dan hier in!

Training eerste elftal en spelerspresentatie

Foto: Almere City FC/Ron Baltus

Het eerste elftal van Almere City FC kan natuurlijk niet ontbreken bij een open dag van de club. Aangezien Michele Santoni en zijn selectie de maandag na de open dag beginnen aan de competitie is een training voorafgaand aan deze wedstrijd natuurlijk belangrijk. De training zal tijdens de open dag openbaar zijn. Heb je altijd al willen weten hoe een training er aan toe gaat en hoe hard de spelers moeten werken? Kom dan gerust kijken! de training begint om 15:00.

De afgelopen transferperiode zijn er nogal wat spelers vertrokken en zijn er ook weer een hoop bijgekomen. Tijdens de spelerspresentatie heb je de uitgelezen kans om alle nieuwe spelers te leren kennen. Natuurlijk zijn alle spelers die vorig jaar al bij Almere City FC speelde ook van de partij. Voor iedere supporter dus een mooie gelegenheid om een handtekening van je favoriete speler te scoren. Is een handtekening niet genoeg? Ga dan met hem op de foto!

De spelerspresentatie zal op het horecaplein om 17:15 beginnen.

Live muziek en overige activiteiten

Natuurlijk draait het tijdens de open dag vooral om voetbal, maar het is zeker niet het enige wat er te beleven valt! Naast de bovengenoemde activeiten zijn er ook optredens van Keizer (14:00), Leafs (18:00) en Bokoesam (18:45).

Naast voetbal en muziek kan je ook ervaren hoe het is om Max Verstappen te zijn! Ziggo zal aanwezig zijn met hun F1 simulators. Zet jij de sterkste tijd neer op het circuit van Monaco? Of win je net als Verstappen ook de Grand Prix van Oostenrijk? Probeer het uit tijdens de open dag!

Ziggo F1 Simulator in actie, video: AlmereCityFans

Ook aan de kleintjes is gedacht want de kids club zal vanaf 11:00 verschillende activiteiten verzorgen. Al met al dus een overvolle open dag voor iedere Almere City FC supporter! We hopen dan ook iedereen weer te mogen begroeten, zo vlak voor het seizoen weer begint!

Almere City Challenge

Foto: Almere Challenge Event

De eerste dag van het internationale jeugdtoernooi Almere City Challenge zal tegelijk zijn met de open dag en gaat op zondag ook nog eens verder! Met een deelnemersveld uit heel Europa worden zal het een spannend toernooi worden.

De volgende teams doen mee aan het toernooi:

  • Almere City FC
  • Cerezo Osaka
  • FC Groningen
  • KV Mechelen
  • FC Utrecht
  • AZ Alkmaar
  • AEK Athene
  • Aberdeen FC

De teams zijn ingedeeld in 2 poules en zullen na de groepsfase strijden om de uiteindelijke titel. De eerste wedstrijden beginnen op zaterdag om 11:00. De finale wordt op zondag gespeeld om 14:30. Klik hier voor het volledige programma.

Bekijk hieronder de loting van het toernooi die verricht is door technisch directeur Robert Maaskant.