Almere City FC speelde maandagavond de eerste wedstrijd sinds het ontslag van Robert Molenaar. Ole Tobiassen kon in zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer meteen beschikken over Thomas Verheydt die na zijn blessure meteen in de basis begon tegen FC Utrecht. Almere City FC was slordig in de eindfase met veel persoonlijke fouten. Jong FC Utrecht benutte wel de kansen en won zodoende met duidelijke cijfers van Almere City FC in Utrecht werd het 3-1.

Jong FC Utrecht tegen verhouding in op voorsprong

Jong FC Utrecht werd al vroeg onder druk gezet door Almere City FC in de openingsfase. Verheydt schoot na 7 minuten bij de tweede paal de bal recht in de handen van de doelman. Maar toch was het Jong FC Utrecht dat al na 8 minuten op voorsprong kwam. De eerste beste aanval van de Domstedelingen werd door Cerny achter Smits geschoten. Na de openingstreffer van Jong FC Utrecht bleef Almere City FC druk zetten. Een vrijetrap in de 17e minuut werd door Loen van randje 16 rakelings over geschoten. Een vrijetrap in de 27e minuut van Jong FC Utrecht werd door Smits met zijn vuisten weggetikt. Almere City FC probeerde het daarna wel om de gelijkmaker te maken maar het lukte de ploeg van Tobiasen niet waardoor Jong FC Utrecht met een 1-0 voorsprong ging rusten.

City slordig in eindfase, Jong FC Utrecht effectief

Jong FC Utrecht was de ploeg met de eerste kans in de tweede helft. Een schot van randje 16 ging via de paal naast. Daarmee ontsnapte City van een grotere achterstand. Daarna kreeg Almere City FC een grote kans op de 1-1. Hunte zag zijn schot van richting veranderd worden waardoor de bal er niet inging. Mirani verspeelde de bal slordig in de 62e minuut waardoor Jong FC Utrecht de score bijna op 2-0 kon brengen maar de bal ging gelukkig naast de goede kant van de paal. Waar het voor Almere City FC de hele wedstrijd al mis gaat in de eindfase lukt het Jong FC Utrecht wel om te scoren. In de tweede helft schoot Abass vrij eenvoudig de 2-0 achter Smits. Venema probeerde het in de 85e minuut nog uit de draai, zijn schot werd maar ternauwernood gekeerd door de doelman van Jong FC Utrecht. 2 minuten voor tijd werd het ook nog 3-0 door Velanas die een voorzet van Cerny hard binnen schoot. Nick Venema kon in de blessuretijd het leed enigszins wat verzachten voor City en scoorde de 3-1 binnen wat ook deeindstand was.

Aankomende vrijdag staat voor Almere City FC alweer de volgende wedstrijd op het programma. In het Yanmar Stadion is TOP Oss de tegenstander.

Opstelling Almere City FC
Smits, Hammouti, Meijers, Mirani, Blackson, Bensabouh, Harrison, Loen, Efmorfidis, Verheydt, Hunte.