Het is Almere City FC niet gelukt te stunten in de beker tegen Eredivisionist Go Ahead Eagles. Ondanks een goede 2e helft werd het 0-2 voor de gasten uit Deventer.

Vooraf had trainer Verbeek aangegeven dat er tijdens de wedstrijd vooral gefocust zou worden op het verdedigen en niet toelaten van tegendoelpunten. Dat kon na een kwartier al de prullenbak in nadat doelman Woud te fanatiek uit zijn doel kwam en naar de enkels van een Deventenaar greep. Scheidsrechter Gözübüyük legde de bal op de stip en zo kon Luuk Brouwers de eagles na 13 minuten op voorsprong zetten. De wedstrijd kwam daarna maar moeilijk op gang. Go Ahead hoefde niet per se, Almere wilde wel maar werd nauwelijks gevaarijk. De grootste kans op de 1-1 kwam nog van een Eagles-been. Een terugspeelbal kon ternauwernood gekeerd worden door doelman Noppert, of de bal wel of niet over de lijn is geweest weet alleen Noppert gezien de arbitrage het nooit heeft kunnen zien vanaf de plek waar zij nog liepen. Echter was de grensrechter onverbiddelijk, nee nee was zijn antwoord op de vraag of het een doelpunt was.

Verbeek wilde het in de tweede helft anders aanpakken, Hammouti maakte zijn return en ging als rechtsback spelen en spits Arweiler mocht het proberen in plaats van Pouwels. Het zorgde voor een Almere City dat het voetbal ging spelen wat je graag ziet. Hoog druk, hoger tempo, compact en met vertrouwen verdedigen. Dat Almere City in deze fase niet de gelijkmaker kon maken is een klein wonder maar kunnen we onszelf aanrekenen. 100% kansen waren er voor Helstrup, Receveur en Duijvestein. Kansen die er simpelweg in moeten maar of naast het doel werden verwerkt of recht op de doelman werden geschoten. De gelijkmaker hing in ieder geval in de lucht, maar zoals vaker dit seizoen was dat ook het moment waarop er weer een tegendoelpunt viel. In de 74e minuut was dat ook nu weer het geval. De bal valt in de kluts, word ingekopt naar de paal en daar staat dan nog een Eagles speler die de bal het doel in werkt. Woud stond erbij en keek ernaar hoe de wedstrijd daarna wel gespeeld was.

City probeerde het nog, onder andere met inbrengen van Wildeboer. De jonge spits kreeg een paar kansen maar ook deze gingen er niet in. Inmiddels is het alweer het 4e seizoen op rij dat we er al in de eerste ronde van de KNVB beker uitliggen. Naast de slechte start van dit seizoen ook dit seizoen dus geen opsteker in de bekercompetitie. Aankomende maandag gaan we echter gewoon weer verder met de Keuken Kampioen Divisie. Dan gaan we op bezoek bij Helmond Sport. Als je daar het voetbal van de tweede helft op de mat weet te leggen zou dat wel eens de ommekeer kunnen betekenen. We gaan het zien, om 20:00 bij Stadion De Braak, of de commeriele naam SolarUnie Stadion. De wedstrijd is te bezoeken met de verplichte buscombi, kaarten daarvoor zijn te koop op de website van de Almere City.

Almere City FC
0 – 2
Go Ahead Eagles
KNVB Beker