Volgend seizoen kent de Keuken Kampioen Divisie weer drie “nieuwe” ploegen. Nadat NAC Breda via de reguliere competitie degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie en Excelsior dat eerder deed via de play-offs. Viel vanavond het doek voor De Graafschap.

De ploeg van Henk de Jong verloor op de Vijverberg met 0-2 van Sparta Rotterdam. Afgelopen zaterdag won De Graafschap nog met 1-2 op het Kasteel, maar dat bleek in de return niet voldoende te zijn voor handhaving in de Eredivisie. Sparta Rotterdam neemt volgend seizoen de plaats in van De Graafschap in de Eredivisie.

RKC Waalwijk naar Eredivisie

Eerder op de avond promoveerde RKC Waalwijk na een knotsgekke wedstrijd in Deventer ten koste van Go Ahead Eagles naar de Eredvisie. De ploeg van oud-Almere City FC trainer Fred Grim won met 4-5 op bezoek in de Adelaarshorst van Go Ahead Eagles nadat het in Waalwijk 0-0 werd. In de halve finale zorgde RKC Waalwijk ervoor dat Excelsior al degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie.

FC Twente kampioen

FC Twente was al zeker van promotie naar de Eredivisie nadat het kampioen was geworden van de Keuken Kampioen Divisie. NAC Breda degradeerde als nummer 18 van de Eredivisie rechtstreeks naar de Keuken Kampioen Divisis

Veranderingen Promotie/Degradatie

Vanaf volgend seizoen verandert het een en ander in de promotie degradatie regeling. De nummer 1 en 2 van de Keuken Kampioen Divisie promoveren rechtstreeks naar de Eredivisie en de nummer 17 en 18 uit de Eredivisie bewandelen de omgekeerde weg. De nummer 16 van Eredivisie neemt net als 6 Keuken Kampioen Divisie ploegen deel aan de play-offs voor 1 Eredivisie ticket.