Slechts een half jaar na het aantrekken van verdediger Frederik Helstrup is zijn contract alweer opengebroken en verlengd met een extra seizoen. De Deen ligt daarmee nu vast tot de zomer van 2023.

De 27 jarige Helstrup kwam afgelopen zomer over van Arka Gdynia, waar hij samen met ex Almere City speler Serrarens actief was op het hoogste niveau van Polen. Sinds zijn overstap naar Almere mistte Helstrup slechts 1 wedstrijd, in totaal speelde hij nu al 21 wedstrijden waarin hij slechts 1x een gele kaart pakte. Daarnaast draagt hij met 3 doelpunten ook bij aan het scorende vermogen van de club.

Helstrup laat op de website van Almere City weten aan het van het seizoen alleen genoegen te nemen met promotie: ,,Alles dat de club mij een half jaar geleden voorgehouden heeft is meer dan uitgekomen. Alle ingrediënten zijn bij deze club aanwezig om optimaal te presteren en dat maakt het voor een voetballer prettig werken. Onze focus is nu gericht op het gezamenlijke doel: de promotie. We mogen niet meer met minder genoegen nemen.”

Het regent de afgelopen weken contractnieuws bij Almere City FC. Zo verlengde Alhaft onlangs ook zijn contract tot 2023, tekende talent Stije Resink zijn eerste profcontract, werd het contract met Aninkora ontbonden en heeft Almere City doelman Woud overgenomen van Willem II die daarbij een contract tot de zomer van 2024 tekende.