Het seizoen is dan wel klaar het eerste elftal, voor het Onder 21 elftal staat zaterdag de belangrijkste wedstrijd van het jaar op het programma: De kampioenswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord.

Afgelopen zaterdag was de laatste wedstrijd van de Eredivisie Onder 21. Deze divisie is verdeeld over 2 competities: een najaarscompetitie en een voorjaarscompetitie. Almere City FC werd eerder al kampioen van de najaarscompetitie en afgelopen weekend werd Feyenoord dat van de voorjaarscompetitie. En dus is het nu tijd om te bepalen wie de algeheel kampioen is van de hoogste jeugdafdeling van Nederland.

Dat gaat bepaald worden tijdens de kampioenswedstrijd die komende zaterdag gespeeld gaat worden op Varkenoord in Rotterdam. De Feyenoorders hebben dit thuisvoordeel omdat zij in de voorjaarscompetitie gemiddeld meer punten hebben gehaald dan Almere City FC tijdens de najaarscompetitie.

De wedstrijd begint om 15:00 en is gratis te bezoeken voor iedereen die de spelers wil steunen. Er gaan inmiddels al zeker 2 bussen met vrienden en familie van de spelers en een aantal auto’s met supporters richting Rotterdam om deze historische wedstrijd mee te maken en het elftal van Hedwiges Maduro te supporten. Wil je hier ook bij zijn? Dan dien je je wel aan te melden voor een gratis entreeticket, dit kan op de website van Almere City (klik hier) en kost je verder niks. Er zal (vooralsnog) er geen supportersbus gaan rijden omdat busmaatschappijen al volgeboekt zijn. Naar Rotterdam afreizen is dus op eigen vervoer. Op de hoofdtribune zal er een vak ingericht worden voor de supporters van Almere City.

De winnaar van dit duel mag zich niet alleen de Onder 21 kampioen van Nederland noemen maar mag zich ook op gaan maken voor een promotie/degradatie play-off ronde met Jong FC Volendam. Deze playoffs worden gespeeld met een thuis en uitwedstrijd en zal bepalen wie er volgend seizoen in de Tweede Divisie/Jack’s League mag spelen.

Voor wie er niet bij kan zijn, Feyenoord zend de wedstrijd uit op youtube. Almere City zal ook live verslag doen van de wedstrijd op twitter en ook wij zullen er aanwezig zijn!