Almere City Onder 21 speelde gister de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het sportcomplex van Almere City. Daar werd meteen het vele talent dat in de groep rondloopt tentoongesteld met een duidelijke en zeer verdiende overwinning op de leeftijdsgenoten van NEC. Het werd uiteindelijk 4-0 voor het elftal van Hedwiges Maduro.

Al vanaf de aftrap was de intentie van Almere City duidelijk: Snel druk zetten op de tegenstander en ze met vloeiende en snelle aanvallen overlopen. Dat resulteerde al in de 3e minuut in de eerste grote kans voor Almere. Een voorzet van Gauna eindigde op het hoofd van Valpoort. De spits kopte goed binnen maar de doelman van NEC tikte de bal over het doel. Ook daarna was het Almere City dat het spel dicteerde met kansen voor onder andere Bouwense, Puriel en Gauna. Hoewel de 1-0 dus in de lucht hing kreeg NEC vanuit een hoekschop ook zijn mogelijkheid tot het openingsdoelpunt. De hoekschop werd teruggekopt op de 5 meter lijn waar de spits van de bezoekers de bal voor zijn voeten kreeg. Zijn inzet ging echter hoog over het doel van Stijn Keller.

Aan de andere kant kreeg Almere City dus de kansen op de 1-0 en maakte deze uiteindelijk in de 24e minuut via een strafschop. Bij een aanval via Gauna kwam de bal op de arm van een verdediger van NEC en ging de bal op de stip. Reemnet schoot deze keurig binnen voor de 1-0. Het spelbeeld bleef daarna het zelfde: Almere City in de aanval en een NEC dat niet bij machte was om de beloften van Almere te stoppen. Zo krulde Puriel de bal vanaf randje 16 net over de lat heen en had doelman Roefs van NEC een prima redding op een schot van Valpoort. Het was dus wachten op de 2-0 en deze kwam er nog voor rust. Op zo’n 25 meter mocht verdediger Flamingo de bal neerleggen voor een vrije trap en schoot deze zeer fraai in de rechterbovenhoek voor de 2-0.

Ook na rust bleven de Almeerders heer en meester op het eigen Academy Veld vlak achter het Yanmar Stadion. Zo werd Valpoort al na enkele minuten alleen op de doelman afgestuurd. De aanvaller wilde de doelman omspelen, maar hij lag goed in de weg en kon de bal voor de voeten van Valpoort wegpakken. In de 53e minuut viel de 3-0 echter alsnog na een mooie solo van Puriel. Vanaf de middenlijn omspeelt hij op volle snelheid de middenvelders en verdedigers van NEC. Op het einde van zijn solo tikt hij de bal ook nog eens, zoals het moet, in het hoekje voor het derde doelpunt van de middag. Het werd allemaal nog mooier voor Almere City nadag ook Valpoort zijn doelpuntje mee kon pikken. Hij werd in de 65e minuut wederom diep gestuurd en ronde dit keer rustig af voor alweer de 4-0. Niet veel later kreeg NEC de uitgelezen mogelijkheid om de eretreffer te maken nadat ze een strafschop kregen na een overtreding van Flamingo. En zo moet doelman Keller toch nog aan de bak. Waar de doelman de hele middag weinig te doen had pakte hij ook nog eens de strafschop met een prima duik.

Zo liet Almere City onder 21 zien een ploeg te zijn waar rekening mee gehouden dient te worden in de nieuwe Onder 21 competitie. Het pakte een gretige en dominante overwinning op NEC. Als supporter langs het veld was het ook erg leuk om naar te kijken!

Na 2 gespeelde wedstrijden staat het hoogste jeugdelftal van de club nu op de eerste plaats in de competitie. Samen met NAC staan ze nu op 6 punten, maar het elftal van Maduro heeft een beter doelsaldo met 7 voor en 2 tegen. Volgende week zaterdag staat dan ook een kraker op het programma. Dan komt NAC namelijk naar Almere. Een wedstrijd om de koppositie!