Het zat er al aan te komen, maar nu is het dan officiëel: Maarten Pouwels is de nieuwe spits van Almere City FC! Hij komt over SC Cambuur en heeft voor 3 seizoenen getekend bij de club.

Voor zijn avontuur bij Cambuur speelde Pouwels bij Go Ahead Eagles, waar hij 7x het net wist te vinden in 37 wedstrijden. Daarna vertrok hij naar Leeuwarden waar hij zich achter topscoorder Robert Mühren moest schikken. Daardoor kwam hij tot weinig speelminuten bij Cambuur. Ook het komende seizoen leek er weinig speelminuten weggelegd voor de 2 meter lange spits waardoor hij mocht vertrekken. Almere City ziet dat als uitgelezen kans om hem te strikken. Pouwels hoopt hier wel veel speelminuten te maken en heeft veel zin in de nieuwe uitdaging, zo valt te lezen op de website van Almere City: “Ik zie Almere City FC als een topclub, waar ik veel perspectief heb om minuten te gaan maken. Almere City FC is een club met ambitie en ik heb ongelooflijk veel zin in deze nieuwe uitdaging. Ik kan dan ook niet wachten om aan de slag te gaan.”

Na het vertrek van Verheydt en Sörensen zat Almere City FC verlegen om spitsen en is het aan Technisch Manager Teun Jacobs de taak de vacante positie op te vullen. Dat gebeurt in eerste instantie dus met de 22-jarige Maarten Pouwels, al is de club ook nog op zoek naar een tweede centrumspits die met Pouwels de strijd aan moet gaan om te bepalen wie komend seizoen de aanvalsleider zal gaan worden.

Maarten, van harte welkom bij de club en veel succes!