Stijn Meijer was vandaag de gevierde man bij de oefenwedstrijd tussen FC Volendam en Almere City FC. De spits maakte 2 goede doelpunten en zorgde daarmee voor een overwinning van Almere City FC. Tegen FC Volendam werd het 1-2.

In een zon overgoten KRAS Stadion heerste een ontspannen sfeer tijdens de open dag van FC Volendam. Het zou het toneel worden van een goede pot zomeravondvoetbal waarbij Almere City FC met de van AS Roma gehuurde Seck in de basis zou beginnen. Almere kwam sterk voor de dag, waar vooral het middenveld er strak bovenop zat en waarbij er snel omgeschakeld werd zodra de bal veroverd was. De voorsprong die volgde was dan ook verdiend. Stijn Meijer kopte de bal prima binnen na een voorzet van Loen. Vlak voor rust zou Volendam echter nog wel langszij komen uit een standaardsituatie. De bal werd vanuit een vrije trap de 16 meter van Almere ingegooid, Berensteijn van Volendam kon vrij inkoppen en dus gingen beide ploegen moet 1 doelpunt op zak rusten. 

In de 2e helft kwam Almere weer op voorsprong. Ditmaal gaf de ingevallen Efmorfidis een prima voorzet die Meijer, dit keer met de voet, kon afwerken. De 1-2 bleek na 90 minuten, en veel wissels aan beide kanten, ook de eindstand. 

De volgende wedstrijd in de voorbereiding is een goede krachtmeting. Eredivisionist, en nieuwe club van Silvester van der Water, Heracles Almelo is dan de tegenstander. Er wordt woensdag om 19:00 weer gevoetbald in het Polman Stadion te Almelo.