Ook de oefenwedstrijd tegen het nationale elftal van Suriname is winnend afgesloten. Verheydt en Mirani maakte de doelpunten in de wedstrijd die eindigde in 2-0.

In een redelijk goed gevuld Yanmar Stadion pakte Almere City al snel het initiatief en had het in de eerste helft de overhand. In de 34e minuut kwam dan ook de verdiende voorsprong. Goselink zette druk op de linksback van Suriname die de bal kwijt raakte vlakbij het eigen doelgebied. Goselink kon de bal terug leggen op Verheydt die hem in het lege doel van Suriname schoof.

Na rust pakte Suriname het initiatief en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Almere City liet zich echter niet gek maken en oogde rustig in de verdediging. Smits kon zijn doel dan ook schoonhouden, al moest hij nog wel redding brengen op een paar vrije trappen en schoten. In de 77e minuut maakte Mirani de beslissende 2-0 uit een hoekschop. Ondertussen mocht ook nieuwe aanwinst Shayon Harrison zijn debuut maken.

Morgen speelt Almere City FC wederom een oefenwedstrijd in het Yanmar Stadion om 17:30 tegen Al Ahly. Jong Almere City FC speelt ook op eigen veld tegen Team Flevoland om 15:00. Beide wedstrijden zijn gratis te bezoeken.