Almere City FC heeft vanmiddag in eigen huis met 1-0 gewonnen van Jong FC Utrecht. Daarmee is ook de 2e oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen winnend afgesloten. Vorige week werd namelijk al gewonnen van DWS. Het winnende doelpunt kwam van de voeten van Alhaft, de vleugelaanvaller schoot een vrije trap van een meter of 18 laag in de hoek voor de 1-0.

Tobiasen speelde deze wedstrijd met een mix van spelers uit het eerste en jeugdspelers die zich mogen bewijzen. Zo stond in de eerste helft Gauna op het veld en mochten in de tweede helft Bouwense, Reemnet en Kosiah de voetbalschoenen aantrekken om te laten zien dat ze wellicht klaar zijn voor het hoogste elftal van City.

Gedurende de eerste helft kreeg Almere City genoeg kansen om de score te openen. Onder andere Kaandorp, Hammouti, Aninkora en Gauna mistte op een haar na het doel of zagen hun inzet gestopt worden door de doelman van Utrecht. Jong Utrecht probeerde ook te voetballen en stuitte meerdere keren op Etemadi die na kansen van Van der Kust en Hilterman zijn doel schoon wist te houden.

In de tweede helft wisselde Tobiasen de gehele opstelling. Zo mocht proefspeler Kai Heerings zijn opwachting maken in het rode shirt van City. Waar Etemadi zich al liet zien onder de lat van Almere City deed Woud daar niet voor onder in de tweede helft. Zo keerde hij onder andere een goed schot van Van Butselaar. Een kwartier voor tijd besliste Alhaft de wedstrijd met een keurige laag genomen vrije trap die in de hoek van de goal eindigde. De 1-0 bleef staan en dus pakte Almere City de winst.

Een samenvatting en interviews met Tobiasen en Alhaft kan je vinden op de website van Omroep Flevoland. Daar gaan ze in over de progressie die de ploeg boekt in de eerste weken van de voorbereiding, die nog 5 weken zal duren.

Deze wedstrijd werd nog gespeeld in een leeg Yanmar Stadion, maar daar komt bij de volgende oefenwedstrijd verandering in. Zaterdag 1 augustus komt Jong Ajax op bezoek in het Yanmar Stadion en daar mogen weer (een beperkt aantal) toeschouwers bij zijn! Kaartjes gaan voor €4,50 over de digitale toonbank. Informatie over de kaartverkoop vind je hier: https://almerecity.nl/almere-city-1/1-augustus-eerste-wedstrijd-met-publiek-jong-ajax/

Opstelling eerste helft:
Etemadi, Gauna, Koolwijk, Verheydt, Lesquoi, Mirani, Tunga, Hammouti, Kaandorp, Mannes, Aninkora

Opstelling tweede helft:
Woud, Van Vlerken, Bouwense, Heerings, Blackson, Receveur, Bensabouh, Reemnet, Alhaft, Bouyaghlafen, Kosiah

De eerste helft van Almere City FC – Jong FC Utrecht (0-0) in beeld door de lens van clubfotograaf Ron Baltus.

Posted by Almere City FC on Friday, July 24, 2020
Almere City FC
1 – 0
Jong FC Utrecht
Almere City FC
1 – 0
Jong FC Utrecht
Vriendschappelijk
vrijdag 24-07-2020, 13:00
Yanmar Stadion

Opstelling Almere City FC