Vanavond heeft Almere City FC de derde wedstrijd in de oefencampagne ook weten te winnen. Op het trainingscomplex van Almere werd het 3-0 tegen de Ajax zaterdag Amateurs. 

Almere City FC kwam in de eerste helft op voorsprong door een goal van Balker. De mee opgekomen centrale verdediger kon de bal het doel in tikken na een voorzet van van Hilten. In de tweede helft maakte Meijer de 2-0, na terugleggen van Kip. De winnende goal kwam op naam van van Hilten, die de tweede helft weer inviel na een blessure van Mannes.

Hoewel Ajax met een vrije trap dichtbij een treffer was, hield Grim met een mooie redding zijn doel schoon. Na de eerdere overwinningen tegen SC Buitenboys (0-4) en vv Zeewolde (0-10) heeft Almere City FC nog geen tegendoelpunt hoeven verwerken.

Het lijkt erop dat Michele Santoni langzaamaan naar een basiselftal wil gaan bouwen. Vandaag begon hij met, naar wat het lijkt, Jong Almere City FC. Na 60 minuten werd het elftal volledig gewisseld en kwam de potentiele basiself het veld op. Komende zaterdag is alweer de volgende wedstrijd in aanloop naar de competitie. In Franeker is mede eerste divisionist SC Cambuur de tegenstander. Er wordt om 17:00 afgtetrapt op Sportpark Hertog van Saxen.