De reserves, aangevuld met beloften, van Almere City FC speelde vanmiddag een oefenwedstrijd tegen een op dezelfde manier samengesteld elftal van FC Volendam.

De wedstrijd werd gespeeld om spelers die afgelopen vrijdag niet aan bod kwamen wedstrijdritme op te laten doen en tevens ook de kans te geven om Tobiasen te overtuigen van hun kwaliteiten. Onder het mom van een kans geven deden met Kort, Pupe, Mannes, Flamingo, Abid en With mee. Deze spelers spelen hun wedstrijden voornamelijk in het eerst, waarvan Mannes inmiddels al 8x mee heeft mogen doen in het eerste. De overige spelers wachten nog op hun officiele debuut maar laten zich vaak positief zien bij wedstrijden van Jong Almere City FC. Vooral over Abid wordt de laatste weken veelvuldig gesproken langs de zijlijn bij de wedstrijden in de Derde Divisie. De kleine middenveld annex buitenspeler lijkt een echte pitbull en geeft veel strijd bij de wedstrijden van Jong.

Guiliano With heeft zich in ieder geval goed laten zien aan de hoofdtrainer van Almere City, hij scoorde het enige doelpunt in de met 0-1 gewonnen wedstrijd.

Goed nieuws is er ook voor Bram van Vlerken. De rechtsback die al geruime tijd geblesseerd is lijkt dicht bij zijn rentree. Hij stond in het oefenduel in de basis.

De opstelling van Almere City FC: Kort; Van Vlerken, Meijers, Pupe, Blackson; Vossebelt, Kip, Aninkora; Mannes, Harrison, Hunte.

Invallers: Flamingo, With, Abid.