De oefencampagne in voorbereiding op het nieuwe seizoen is vanmiddag van start gegaan met een wedstrijd tegen een combinatie-elftal van AZ. Op het AFAS Trainingscomplex in Zaandam werd het 1-3 voor Almere City FC.

Jaden Pinas

Om tot die 1-3 te komen speelde Almere City deze wedstrijd, zoals altijd in het begin van de voorbereiding, met 2 elftallen. Opvallend daarin was voornamelijk de 18 jarige Jaden Pinas. Hij mocht de eerste helft centraal achterin naast Helstrup plaatsnemen en werd de verrassing van de middag. Pinas, die anderhalf jaar geleden de overstap maakte van het amateur voetbal naar de onder 18 van Almere City maakte al flinke stappen naar het Onder 21 elftal en mocht ook al een aantal keer mee trainen met het eerste elftal. Vandaag mocht dan zijn officieuze debuut maken en deed dat zeer verdienstelijk. Het gaat zo goed met Pinas dat die komende week ook mee mag op trainingskamp naar Oostenrijk.

Jan Ras

Wie dat ook mag is Jan Ras. De middenvelder uit Urk is al 2 weken op proef bij Almere City FC en speelde vandaag ook de eerste helft mee. Dat is de club klaarblijkelijk zo goed bevallen dat ook hij de uitnodiging heeft gehad om mee te gaan naar Oostenrijk waar de technische staf de speler nog beter kan testen. Daarna zal er een evaluatie plaatsvinden of Ras daadwerkelijk een contract aangeboden krijgt bij Almere City of niet.

Verdediging dun bezet

Iets anders wat vandaag duidelijk aan het licht kwam is dat de verdediging nog dun bezet is. Zoals eerder vermeld vulde de jonge Pinas deze in de eerste helft al aan. Maar ook Bradley van Hoeven, normaliter linksbuiten, speelde vandaag op de linksback positie. Ook in de tweede helft was de verdediging aangevuld met jonge spelers. Zo mocht ook Grootfaam zijn officieuze debuut maken als rechtsback en werd het centrum, naast Jacobs, aangevuld met Rullens. Beide spelers deden het zeker niet slecht en hebben inmiddels dan ook een contract bij de club en sluiten aan bij het eerste, maar het toont wel aan dat op de volledige verdedigingslinie nog wel wat spelers bij moeten om ook in de breedte blessures en schorsingen op te vangen.

Arweiler, Receveur en Limbombe niet bij de selectie

Opvallende afwezige vandaag was Jonas Arweiler. De Duitse spits is hard op weg naar de uitgang en is dan ook in gesprek met een geรฏnteresseerde club. Almere City zal de overgang ook niet in de weg staan. Daarmee lijkt het avontuur bij Arweiler ten einde.

Ook Tim Receveur stond vandaag niet op de selectie lijst. De ervaren middenvelder die niet weg te denken is bij Almere City, hij kan komend seizoen het clubrecord van aantal gespeelde wedstrijden van Mirani overtreffen, was er wel bij maar kon niet spelen vanwege een enkelblessure. Hij gaat komende week wel gewoon mee naar Oostenrijk.

De meeste supporters zullen graag Limbombe aan het werk willen zien. De grootste transfer van deze zomer (tot nu toe in ieder geval) voor de club heeft toch al een tijdje geen wedstrijden meer gespeeld. Bij veel supporters komt dan ook de vraag omhoog wat zijn niveau momenteel is. Maar dat betekend ook dat Limbombe eerst weer goed wedstrijd fit gemaakt moet worden, en zover was het vandaag nog niet. De verwachting is dat hij volgende week in Oostenrijk zijn eerste minuten zal gaan maken voor Almere City FC.

Verdiende overwinning

De wedstrijd zelf, voor wat het waard is zo vroeg in de voorbereiding, was niet verkeerd van Almeerse kant. Het leek vroeg in de wedstrijd wel tegen een achterstand aan te kijken toen de arbitrage een penalty gaf aan AZ. Maar deze werd op de lat getrapt. Een goede actie van Kromah werd wel gepromoveerd tot doelpunt toen Pouwels er als de kippen bij zijn lage voorzet was en de bal het doel in gleed. De 0-2 werd in de 2e helft binnen geschoten door Resink. Hij liet wel zien hoe je een penalty moet nemen na een handsbal van een AZ verdediger. Daar heeft AZ goed naar gekeken want vlak voor tijd werd de 1-2 ook via een penalty naar binnen geschoten. Etemadi zat er nog bij maar kon niet voorkomen dat de bal toch het doel in ging. De eindstand volgde vlak daarna met een echte spitsengoal van Wildeboer. Een 1-3 overwinning dus, waar beide spitsen hun eerste doelpunt al gemaakt hebben. Maar vooral een mooie wedstrijd om de voorbereiding op het nieuwe seizoen echt te beginnen en te werken aan alles wat de technische staf wilt zien.

Morgenochtend gaat de wekker vroeg voor de spelers en staf. Wanneer zelfs de vogels nog slapen worden zij verwacht op schiphol en vliegen ze naar Imst in Oostenrijk voor een trainingskamp. Naast pittige trainingen en de nodige wellness spelen ze daar woensdag ook een wedstrijd tegen de lokale voetbalclub SC Imst.