We zijn weer begonnen! Dat was een veel gehoorde zin op Sportpark Rie Mastenbroek waar vandaag de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen werd gespeeld. Het werd uiteindelijk 0-10 voor Almere City FC op bezoek bij ASC Waterwijk.

Almere City kwam onder leiding van de 18 jarige Joshua Zimmerman vurig uit de startblokken. De rechtsbuiten, die hiermee zijn eerste minuten in het eerste maakte, kwam met zijn snelheid al snel veelvuldig langs zijn tegenstander en zorgde al meteen voor gevaarlijke aanvallen. Ook de rest van de spelers hadden er duidelijk zin in. Het is dan ook niet verrassend dat er na een kwartier al een 0-3 stand in het voordeel van City op het scorebord te lezen was.

Nieuwkomer Koppers mocht zich als eerste doelpuntenmaker noemen, in de 6e minuut vond hij het net. 3 minuten later was Bensabouh aan de beurt die een vrije trap prachtig binnenschoot. Jelle Goselink maakte in de 11e minuut met een bekeken hakje achter het standbeen langs de 0-3. Na deze bliksemstart gebeurde er niet veel meer in de eerste helft en werd het precies wat je van een eerste oefenwedstrijd meestal verwacht: rustig voetballen met weinig echte hoogtepunten.

In de 2e helft werd er met een, op doelman Smits na, volledig nieuw elftal gespeeld. Joedrick Pupe mocht na zijn langdurige blessure zijn eerste minuten maken in het shirt van Almere City, hij vormde samen met Mirani het centrale duo in de verdediging.

In de resterende 45 minuten werd er vaker het net gevonden, waar Stijn Meijer uitblink met een hattrick. Kip (2x), Efmorfidis en Hammouti (prachtige solo met een lobje over de keeper om het af te maken) waren de andere doelpunten makers.

Opvallend aan de opstelling van deze wedstrijd was dat, zoals net benoemd, Smits de hele wedstrijd in het doel stond. De club wil hem graag aan het werk zien na zijn flinke blessures in de afgelopen seizoenen. Mocht de club tevreden zijn met wat zij van Smits te zien krijgen en Smits is volledig fit dan gaan de doelman en club om tafel voor een nieuw contract.

Komende woensdag is alweer de volgende oefenwedstrijd. Om 19:30 wordt er bij FC Almere afgetrapt op Sportpark de Marken in Almere Haven.

ASC Waterwijk
0 – 10
Almere City FC
ASC Waterwijk
0 – 10
Almere City FC
Vriendschappelijk
zaterdag 06-07-2019, 16:00
Rie Mastenbroeksportpark

Opstelling Almere City FC