De afgelopen weken trainde Guy Ramos en Torino Hunte met de selectie mee. In eerste instantie om zelf fit te blijven en de training een impuls te geven. Maar waar Ramos een paar dagen geleden al een contract tekende wordt ook Hunte definitief toegevoegd aan de selectie! De vleugelaanvaller heeft getekend tot de zomer van 2020.

Hunte debuteerde in 2013 bij FC Eindhoven. Na 2 goede seizoenen bij de blauw-witten vertrok hij in 2015 naar VVV Venlo. Daarmee werd hij in het seizoen 2016/2017 kampioen en samen met de Limburgers kwam hij vorig seizoen uit in de Eredivisie. Hij was daarin een vaste waarde en kwam tot 33 wedstrijden (32 competitie, 1 beker) en scoorde ook 4x (3x competitie, 1x beker). VVV en Hunte waren lange tijd in gesprek over een nieuw contract, maar kwamen er uiteindelijk niet uit. Hunte was daarom transfervrij.

Hunte is blij met de club en ziet dat er stappen worden gemaakt in Almere: “Alles is perfect geregeld en de ploeg speelt aantrekkelijk voetbal. Maar vooral het aspect dat de club groeiende is spreekt mij aan. Daar wil ik graag onderdeel van uitmaken en daarom heb ik ook voor twee jaar getekend”.

Ook Maaskant is uiteraard tevreden. Bij de laatste ambassadeursavond vertelde hij nog dat Hunte een buitenkansje is maar dat hij er niet vanuit ging hem te kunnen contracteren. De Technisch Directeur is dan ook blij met de nieuwe versterking: “Torino heeft bij VVV-Venlo bewezen dat hij een prima Eredivisie-speler is. Hij kan ons zeker helpen bij het verwezenlijken van onze ambities”