Almere City FC lijkt het coronavirus weer onder controle te hebben. Waar de afgelopen week nog meerdere personen bij de club positief testen, is er nog één speler over die het virus bij zich draagt, zo meld Omroep Flevoland.

Vorige week dinsdag bleken 3 spelers en één staflid van de club het coronavirus bij zich te dragen. Ook bij de tegenstander van die dag, FC Den Bosch, bleek een besmetting en moest de brabantse selectie in quarantaine. De wedstrijd werd daarop afgelast en word vanavond om 20:00 ingehaald. Uit de testen in aanloop naar deze wedstrijd is één speler positief getest. Dat zijn er een stuk minder dan uit de testen naar voren kwam in aanloop naar de gewonnen wedstrijd tegen Roda JC van afgelopen zaterdag. Toen testte maar liefst 4 spelers positief. Daarmee lijkt het virus afgeslagen te zijn bij de club.

De besmette spelers hebben overigens geen klachten, daardoor mochten ze van de GGD na 72 uur thuisquarantaine weer meetrainen bij de club. Uiteraard is de positief geteste speler er vanavond in de inhaalwedstrijd tegen FC Den Bosch niet bij. Uitspraken over wie er positief zijn getest worden vanwege de privacy wet door de club niet gedaan.