Nog een kleine maand en de Eerste Divisie barst weer helemaal los, zo ook in het Yanmar Stadion! Om helemaal klaar te zijn voor het nieuwe seizoen zijn er veel aanpassingen geweest op het complex bij het Fanny Blankers Koen Sportpark. De meeste aandacht ging natuurlijk uit naar het nieuwe natuurgras veld en de nieuwe lichtmasten rondom het stadion, maar er zijn nog veel meer werkzaamheden geweest. Almere City Fans ging er van de week op uit om te kijken wat er nog meer veranderd is.

Nieuw hoofdveld Almere City Football Academy

Het kunstgrasveld dat uit het stadion is verwijderd werd pas vorig jaar in het stadion geinstalleerd en is nog in een veel te goede staat om weg te doen. Het veld krijgt dan ook een nieuw leven als het hoofdveld van de Almere City Football Academy. Het veld is achter de E en F tribune neergelegd. Naast het veld zijn er nieuwe lichtmasten geinstalleerd die, net als in het stadion, voorzien zijn van led lampen. Het veld er ligt netjes bij maar de werkzaamheden zijn nog niet afgelopen. De komende tijd wordt er nog gebouwd aan een tribune voor ongeveer 400 supporters. De tribune komt pal achter vak E en F te staan.

Hoewel het de bedoeling is dat Jong Almere City FC zijn wedstrijden in de Tweede Divisie in het stadion blijft spelen, kunnen wij ons goed voorstellen dat deze wedstrijden uitwijken naar dit veld als bijvoorbeeld de weersomstandigheden het niet toe staan om in het stadion te spelen. Met dit kunstgrasveld en de nieuwe tribune heb je dan natuurlijk een prachtig alternatief!

(bericht gaat verder na de foto’s)

Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans

Horeca

De afgelopen jaren is er al veel verbeterd aan de horeca in het stadion. Niet al te lang geleden kreeg de kantine nog een flinke makeover en wordt er al een aantal seizoenen aan het horecaplein gewerkt. Ook komend seizoen zal er het één en ander veranderen aan de horeca. De grootste verandering wordt natuurlijk het cashless betalen. Betalen kan dan met je pinpas, seizoenskaart of een betaalkaart die je in het stadion kan kopen. Het opladen van je seizoenskaart kan straks doormiddel van een app of bij een oplaadpaal in het stadion. 

De afgelopen week zijn de horeca containers die te vinden zijn op het horecaplein en tussen vak D en E voorzien van een mooie print van sponsor Heineken. De hiervoor saaie witte containers maken nu vanaf een afstand al duidelijk waar ze voor dienen: bier! (en natuurlijk al het andere drinken).

Het nieuwe seizoen gaat voor Almere City FC van start op maandag 20 augustus met een uitwedstrijd bij Jong AZ. Hiervoor zijn inmiddels kaarten te koop! Vanaf 24 augustus wordt er weer gevoetbald in het Yanmar Stadion. De eerste thuiswedstrijd is meteen een mooie, namelijk tegen Roda JC die we afgelopen play-offs nog hebben laten degraderen. Wil je geen thuiswedstrijd missen? Koop dan nu een seizoenskaart!

Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans
Foto: Almere City Fans