Almere City FC krijgt een nieuw grasveld met veldverwarming. Dat zei John Bes afgelopen dinsdag tijdens de ambassadeursavond. Almere City FC had nog geprobeerd bij de KNVB in het kader van duurzaamheid om een ander alternatief te vinden voor veldverwarming. Het huidige veld ligt er nu 3 jaar in en is technisch gezien aan het einde van zijn levensduur.

Veldverwarming, Almere City FC wilde er eerst niet aan en probeerde bij de KNVB te zoeken naar duurzamere alternatieven. De KNVB stond welwillend tegenover het idee van Almere City FC maar er was één obstakel voor de KNVB. Eind februari speelt Almere City FC thuis tegen Feyenoord en de kans is aanwezig dat de Rotterdammers nog Europees actief zijn. Daardoor zijn er geen uitwijk mogelijkheden mocht de wedstrijd tegen Feyenoord niet door kunnen gaan. Het is een licentie eis van de KNVB om in de Eredivisie veldverwarming te hebben en dus wordt het binnenkort aangelegd in het Yanmar Stadion.

Zaterdag 7 oktober speelt Almere City FC voor het laatst op het huidige veld. Op maandag 9 oktober gaat het veld eruit en heeft Almere City FC 3 weken de tijd om veldverwarming en een nieuw veld aan te leggen. De bedoeling is dat er op 28 oktober in het thuisduel tegen Go Ahead Eagles op het nieuwe veld wordt gevoetbald.