De KNVB heeft vandaag de speeldagen voor de eerste ronde van het seizoen 2020/2021 bekend gemaakt! De eerste wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie zullen gespeeld op 28,29 en 30 augustus!

Daarmee zal de eerste ronde gespeeld worden op Vrijdag, Zaterdag en Zondag. Ook is inmiddels bekend dat er in de eerste periode, op verzoek van de clubs, gespeeld zal worden op vrijdag tot en met dinsdag. Daarna staat de vrijdagavond als vaste speeldag.

De winterstop zal van 18 december tot 3 januari duren. Al zal deze periode ook gebruikt worden om eventueel afgelaste wedstrijden in te halen.

Een andere belangrijke verandering is dat de de playoffs aan het einde van het seizoen niet meer zullen bestaan uit returns, de playoff rondes worden in enkele wedstrijden afgewerkt.

Daarnaast kunnen alle clubs 2 tegenstanders aangeven wat voor hun de mooiste wedstrijden zijn. Deze worden dan zoveel mogelijk later in het seizoen ingepland in de hoop dat er dan weer volle stadions mogelijk zijn.

De KKD zal hiermee 2 weken eerder beginnen dan de Eredivisie, die gaat 12 September van start. Een volledig wedstrijdschema word eind Juli verwacht.