Almere City FC heeft vanavond Niek Vossebelt gepresenteerd als opvolger van de onlangs vertrokken Tom Overtoom die naar NEC is gegaan. De middenvelder heeft voor 3 seizoenen getekend.

Bij de oefenwedstrijd Almere City FC – Ajax Zaterdag Amateurs was Vossebelt, samen met zijn zaakwaarnemer Fred van der Hoorn, aanwezig. De deal is tijdens de wedstrijd rond gemaakt.

In 2009 maakte Vossebelt zijn debuut bij FC Zwolle in de Jupiler League en daarmee het betaalde voetbal.  1 seizoen en 27 wedstrijden later ging hij naar Willem II. In Tilburg speeldeVossebelt 4 seizoenen en maakte hij ook zijn debuut in de Eredivisie.  Na een omweg via Emmen kwam hij in 2015 bij FC Den Bosch terecht. Voor de Blue White Dragons kwam Vossebelt tot 100 wedstrijden in de eerste divisie voordat hij nu terecht komt in het Yanmar Stadion.

Bij FC Den Bosch had Vossebelt nog een doorlopend contract tot 2019. Almere City FC moest dus met FC Den Bosch een transfer overeenkomst sluiten. Of en hoeveel er is betaald voor Vossebelt is niet bekend. Als er is betaald is dit de eerste keer dat Almere City een transfersom betaald voor een speler.

Vossebelt zal morgen aansluiten bij de groep en gaan meetrainen. De kans is groot dat hij komende zaterdag in Franeker tegen SC Cambuur zijn debuut zal maken.