Almere City FC heeft de afgelopen weken flink gezocht naar een spits en heeft eindelijk gevonden waar het naar zocht. Edoardo Soleri komt voor één seizoen over van AS Roma. De spits wordt net als Seck gehuurd van AS Roma.

De Italiaanse jeugdinternational maakte op 29 september 2015 zijn debuut voor AS Roma tijdens het walhalla van het clubvoetbal, in de laaste minuten mocht hij invallen in de Champions League wedstrijd van AS Roma tegen BATE Borisov. Hoewel Soleri hiermee volledig aansloot bij het eerste van Roma heeft hij verder nog geen minuten mogen maken. De Giallorossi verhuurde hem het afgelopen seizoen dan ook om ervaring op te doen in een eerste elftal. Vorig jaar zomer vertrok hij naar  Spezia, dat speelt in de italiaanse Serie B, waar hij tot 5 wedstrijden kwam. In de winter werd hij nog eens verhuurd. Dit maal werd Almeria zijn club en speelde hij het afgelopen half jaar 11 wedstrijden in de LaLiga 1|2|3. Daar kwam hij ook 2x tot scoren. 

Maaskant is blij met de nieuwe aanwinst: “Met Soleri hebben wij een spits met lengte binnengehaald en met een enorme potentie. Soleri is bovendien een spits die speelervaring in Italië en Spanje als bagage met zich meebrengt. Almere City FC beweegt zich moedig voorwaarts om de selectie de komende weken rond te maken.” Soleri zal ongetwijfeld ook uit de hoge hoed van trainer Santoni komen, die van de week al een vormalig pupil kon verwelkomen in de vorm van verdediger Seck. 

Met 1.94 meter is Soleri geen kleine jongen. Directe concurrent voor de spitspositie, Stijn Meijer, is met 1.90 meter ook aardig van lengte. Het lijkt dan ook logisch dat we dit seizoen meer voorzetten en strijd in de lucht kunnen verwachten tijdens standaard situaties. Hoewel het beide lange spitsen zijn, kunnen ze ook voetballen en hebben ze aardig wat snelheid. Daarnaast heeft  Michele Santoni ook nog de beschikking over Ezra Walian. Al met al dus, op papier,  genoeg mogelijkheden in de punt van de aanval. Over een kleine maand mogen ze het allemaal laten zien, als de Eerste Divisie weer van start gaat.

Wil je iets meer kennis maken met onze nieuwe spits? AS Roma postte 2 jaar geleden een interview met hem op de website, waarin hij laat weten dat Totti zijn voorbeeld is: http://www.asroma.com/en/news/2016/9/primavera-profile-7-things-you-need-to-know-about-edoardo-soleri