De kogel is door de kerk, Almere City FC heeft zijn nieuwe trainer voor de aankomende twee seizoen bekend gemaakt. Almere City FC probeerde in eerste instantie Jurgen Streppel aan te trekken maar die onderhandelingen liepen op niks uit. De club besloot het toen over een andere boeg te gooien en presenteerde tot ieder zijn verassing de Italiaanse Amsterdammer Michele Santoni.

Michele Santoni is 38 jaar en wordt de opvolger van de naar NEC vertrokken Jack de Gier. De Italiaanse Amsterdammer tekent voor 2 seizoenen in de polder. Het is een jonge trainer maar toch al kennisgemaakt met vele functies binnen het betaalde voetbal. Hij heeft onder ander bij bij Lazio en Internationale gewerkt als videoanalist en afgelopen seizoen was Santoni assistent trainer bij het Italiaanse Cagliari waar hij op 16e plaats eindigde in de Serie A. 

Michele Santoni wordt geassisteerd door oud-profvoetballers Ole Tobiassen en Ivar van Dinteren. Maandag 2 juli staat de eerste training op het programma voor het Yanmar Stadion om 11:00 uur.