De transferperiode moet nog beginnen maar de eerste transfer lijkt slechts een kwestie van tijd. Michael Woud staat in de nadrukkelijke belangstelling van het Japanse Kyoto Sanga FC, waarmee momenteel gesprekken gaande zijn.

Gister kwam op social media via het Japanse Yahoo naar buiten dat Kyoto een officieel bod uitgebracht zou hebben op de doelman, dat is vandaag bevestigd op Omroep Flevoland en de transfer lijkt dan ook aanstaande.

Het klopt dat we momenteel in gesprek zijn met Kyoto Sanga FC en ik verwacht dat we er gaan uitkomen. De gesprekken gaan de goede kant op, maar er moet nog wel een definitieve klap op gegeven worden. De handtekeningen zijn nog niet gezet”, aldus de technisch manager.” aldus technisch manager Teun Jacobs tegenover de regionale omroep.

Woud kwam vorig seizoen over van Willem II. In eerste instantie op huurbasis, maar werd daarna volledig overgenomen van de Tilburgse club waarbij hij een contract tot 2024 heeft getekend. De international van Nieuw-Zeeland stond sindsdien al 52 maal onder de lat van Almere City FC. Daar lijkt het dan ook bij te blijven, de doelman is momenteel geblesseerd en mist komende vrijdag waarschijnlijk de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Kyoto Sanga FC is een Japanse club die zich na 12 jaar weer terug heeft gevochten naar het hoogste niveau, de J1-League. Om zich te handhaven in die divisie hebben ze al een aantal spelers aangetrokken en moet Woud dus de nieuwste versterking worden. Daarvoor moet Kyoto wel een transferbedrag neerleggen. De verkoop zou dan ook perfect in de nieuwe filosofie van de club liggen. Afgelopen zomer maakte de club namelijk bekend zich wat meer te willen richten op het laten groeien van talenten om die vervolgens te verkopen, mede om op die manier er financieel beter door te worden.

Naast Michael Woud beschikt Almere City FC nog over Agil Etemadi en Stijn Keller om de plek van Woud over te nemen. Daarachter zitten nog talenten als Magdiel Agyei-Adomako.

Michael Woud
Foto: Almere City Fans

Michael Woud

Geboortedatum:
16-01-1999
Geboorteplaats:
Auckland, Nieuw-Zeeland
Posities:
Keeper
53wedstrijden
0Doelpunten
3Geel
0Dubbel Geel
0Rood