Almere City FC kwam vrijdagavond voor het eerst weer in actie op Woudenstein tegen Excelsior sinds het seizoen 2013/2014 toen 2-1 verlies. Na een zeer matige eerste helft en een slechte start leek City terug in de wedstrijd te komen maar ging alsnog met een nederlaag terug naar Almere. Het duel eindigde in 4-2.

Eerste helft zonder gevaarlijke kansen

De eerste grote kans was na 7 minuten voor Excelsior. Een schot van Mendes Moreira ging rakelings naast het doel van Smits. Excelsior zette in de openingsfase druk op het opbouwende spel van Almere City FC waardoor de ploeg van Molenaar er niet echt uitkwam. In het eerste half uur wist City geen een gevaarlijke kans te creëren. De twee hoekschoppen die het kreeg ging aan alles en iedereen voorbij. Na 36 minuten was daar dan de eerste kans voor Almere City FC, een hoekschop van Loen kan door Mirani zo worden binnengelopen maar de aanvoerder mikt echter over het doel van Excelsior. Daarna wisten beide ploegen niet meer gevaarlijk te worden en gingen dus met 0-0 de rust in.

Beroerde start tweede helft

In de tweede helft schoot de thuisploeg uit de startblokken. In de 49e minuut schoot Rai Vloet de bal snoeihard achter Smits en bezorgde Excelsior daarmee de voorsprong. Vier minuten later verdubbelde de thuisploeg zelfs de score naar 2-0 nadat de bal uit een hoekschop in eerste instantie te ver was maar uit een nieuwe voorzet scoorde Zwarts met het hoofd, hij won eenvoudig het kopduel van twee Almeerders.

Gemiste strafschop

Almere City FC kreeg in de 56e minuut een strafschop nadat van Vlerken werd neergehaald in de 16. Vossebelt schoot de strafschop zeer zwak in en dwars door het midden en dus kon de goalie van Excelsior de bal makkelijk keren. 10 minuten na de gemiste strafschop bracht Harrison City alsnog terug in de wedstrijd. De Engelsman schoot de bal in de korte hoek achter de goalie van Excelsior. Na de aansluitingstreffer nam City het heft in handen. Uit het niets bracht de thuisploeg in de 69e minuut het verschil weer tot twee. Vloet schoot snoeihard de bal van afstand achter Smits die kansloos was.

Meijer beslist de wedstrijd

In de slotfase van de wedstrijd bracht Almere City FC toch weer de spanning terug in de wedstrijd. Ahannach bekroonde zijn invalbeurt door de 3-2 binnen te schieten in de 77e minuut. Kaandorp met een snoeihard afstandsschot van ruim 25 meter in de 86e minuut gaat rakelings naast. In de 90e minuut besliste Stijn Meijer die twee weken geleden de overstap maakte van Almere naar Rotterdam de wedstrijd door de 4-2 binnen te schieten.

Volgende week vrijdag heeft Almere City FC de kans om de nederlaag recht te zetten voor eigen publiek want dan is Jong AZ in het Yanmar Stadion de tegenstander.