Almere City FC blijft goede zaken doen. Na overwinningen op TOP Oss en SC Cambuur weet de ploeg van Tobiasen ook Helmond Sport van zich af te slaan. Na 90 minuten stond er een prima 3-0 overwinning op het scorebord met doelpunten van Alhaft, Hoefdraad en Mirani.

Almere City begon scherp aan het duel en kreeg in de 3e minuut al een enorme mogelijkheid om de score te openen. Alhaft en Meijer werden diepgestuurd en Alhaft kon met de bal naar voren. Maar waar hij de bal af had moeten spelen op de spits koos hij voor eigen succes. Die kwam er helaas niet, want zijn schot werd uiteindelijk geblokt. Zo leek de toon in ieder geval gezet maar omdat Helmond Sport niet kwam om te voetballen en het tempo zo laag lag gebeurde er lange tijd vrij weinig. Tot in de 34e minuut. Seck heeft een mooie passeeractie langs de achterlijn en geeft de bal strak voor. Daar staan een hoop spelers maar uiteindelijk weet Alhaft de bal het doel in te werken: 1-0, verdiend en het geeft zicht op meer. Al helemaal gezien ons doelsaldo. Efmorfidis leek vlak voor rust ook nog een treffer te maken, maar zijn schot ging vlak voor langs.

Verslag gaat verder na de tweets

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld, het was met een redelijk laag tempo en veel slordigheden (vooral bij Helmond Sport) niet het meest attractieve voetbal dat we ooit gezien hebben in Almere, maar je staat voor en je geeft ook weinig kansen weg dus is het ook allemaal wel best gezien het drukke programma. In de 61e minuut lukte het Almere City de score te verdubbelen. Via Alhaft blijft de bal uiteindelijk bij Hoefdraad hangen, hij draait en schiet goed binnen. Hiermee leek de wedstrijd echt gespeeld en was Almere City FC op weg naar een makkelijke overwinning tegen de nummer 19. Toch moest Etemadi een kwartier voor tijd nog in actie komen op een schot van Helmond Sport. Met zijn vingertoppen voorkwam hij de aansluitingstreffer en hield hij zijn doel schoon. 3 minuten voor tijd kopte dan ook Mirani de bal met een mooie boogbal over de doelman heen, een mooi doelpunt van de verdediger die na zijn schorsing van vorige week weer in de basis stond.

Almere City FC pakte hiermee wederom 3 punten in een tam duel met Helmond Sport. Uiteindelijk gingen de spelers teveel mee met het slechte niveau van Helmond en was het daardoor een saaie wedstrijd waar veel meer in zat, maar de punten zijn binnen en dat is het belangrijkste! Door de overwinning staat Almere City FC nu gedeeld eerste in de 4e periode, stijgt het naar de 6e plek op de ranglijst en kan vol vertrouwen naar Utrecht. Daar wordt vrijdag de volgende wedstrijd gespeeld tegen de beloften van FC Utrecht.