Na de winst op FC Den Bosch vorige week meldde Almere City zich weer voor de strijd om de 2e plek op de ranglijst. Met de concurrenten Graafschap en NAC die dit weekend tegen elkaar moeten spelen kon Almere City goede zaken doen. Zoals de titel al doet vermoeden is niks minder waar, want Almere City FC verloor met 2-0 van MVV in Maastricht.

En dat kan Almere City FC zichzelf aanrekenen. De eerste helft was een saaie helft voetbal waarbij Almere City geen kans kon creëren. Het spel was erg slordig, er werd niet creatief aangevallen en de drang naar voren bleek nog in de bus achter te zijn gebleven. Kansjes waren er wel voor MVV, niet in grote getalen en ook niet heel gevaarlijk maar wel kansjes voor een verder prima verdedigend MVV.

Pas na het inbrengen van Alhaft (in de 56e minuut voor Kaandorp) lukte het Almere City wat meer aanvallend voetbal op de mat te leggen en gevaarlijk te worden voor het doel van Maastrichtse doelman Havekotte. Het resulteerde al in een kans voor Hammouti, maar daar had Havekotte nog een antwoord op met een redding. Na 70 minuten gespeeld te hebben had Havekotte dat antwoord niet op een hard schot van Yeboah. De vleugelaanvaller kreeg een enorme mogelijkheid op de openingstreffer na eindelijk een goed opgezette aanval van Almere City via Hammouti en Verheydt. Zij zette Yeboah aan de linkerkant vrij voor de goal en van dichtbij kon Yeboah dus uithalen. Het schot knalde echter hard op de onderkant van de lat en stuiterde voor de doellijn weg. Het had de openingstreffer moeten zijn in een periode waar Almere City de overhand had en aanspraak maakte op de voorsprong. Maar waar wij het scoren nalieten lukte dat MVV nu wel. Blummel schoot de bal in de 73e minuut in het dak van het doel van Woud voor de voorsprong. Na 80 minuten werd de wedstrijd op sloot gegooid. Met wat pech voor Almere City kwam de bal achter de verdediging terecht en was MVVer Mickels het snelste. De uitstormende Woud was kansloos op het stiftje van Mickels die daarmee de 2-0 maakte.

Al na de 1-0 had Interim-trainer Rijsdijk ondertussen al Sorensen en Balker het veld in gebracht om er nog wat van proberen te maken in Maastricht. Het zorgde voor een paar mogelijkheden in de slotfase, maar net als alle andere competitiewedstrijden in Maastricht lukte het vanavond ook niet om te winnen. Dat komt voor een deel op conto van MVV, dat verdedigend Almere City prima in bedwang kon houden, aanvallend scherper was en ook niet onverdiend de 3 punten pakte, maar ook op die van Almere City dat veel te weinig bracht in het zuiden van Limburg. We hebben het dit seizoen vaker gezien dat het pas na een uur spelen los komt. Maar toch vragen wij ons af hoe je zo afwachtend, slordig en zonder echte drang naar voren een groot deel van de wedstrijd voor de dag kan komen als je verwikkeld bent in de strijd om promotie. Dan verwacht je tot op het bot gemotiveerde spelers die er alles aan doen de punten mee naar huis te nemen. Het zijn voor die strijd dan ook dure punten die de club laat liggen. Almere City blijft op de 3e plek staan, 2 punten achter De Graafschap en 3 punten voor op NAC. Zoals eerder vermeld spelen die ploegen zondagavond tegen elkaar. Het wordt nog een spannend einde van het seizoen, waarbij Almere City elke wedstrijd meer moet brengen dan vanavond. De volgende keer om dat te doen is volgende week op 2 april in het Yanmar Stadion tegen N.E.C.

MVV Maastricht
2 – 0
Almere City FC
Eerste Divisie