Waar de Nederlandse transfermarkt al een aantal dagen gesloten is sluit die van België pas vanavond en op het laatste moment pikt SK Beveren Anthony Limbombe op.

Anthony Limbombe verlaat Almere City FC dus op het laatste moment voor de club die momenteel 11e staat in de Belgische Challenger Pro League, het tweede niveau. De vleugelaanvaller keert hiermee terug naar zijn geboorteland waar hij in het verleden al furore maakte bij Lierse SK en Club Brugge. In Beveren tekent Limbombe voor twee seizoenen, met een optie voor een derde seizoen.

Bij Almere City FC kwam Limbombe tot 42 wedstrijden waarin hij 8 maal scoorde. Dat deed hij nadat hij vorig seizoen door Technisch Directeur Hansma werd overtuigd om in Almere weer het plezier in voetbal terug te vinden na een aantal jaar weinig aan voetballen toe te komen. Het mooiste moment van Limbombe in Almeerse dienst zal ongetwijfeld zijn goal in de blessuretijd tegen FC Eindhoven zijn geweest. Zijn treffer in de terugwedstrijd van de eerste ronde van de playoffs deed het Yanmar Stadion ontploffen en bleek de opmars naar de uiteindelijke promotie van Almere naar de Eredivisie.

Zijn contract in Almere liep nog door waardoor Beveren een transfersom heeft moeten betalen voor de aanvaller. Zoals dat meestal gaat is het niet bekend hoe hoog die transfersom is.

In België gaat hij dus aan de slag bij SK Beveren, terug in zijn geboorteland en bij zijn gezin. Bij deze willen Anthony bedanken voor zijn inzet bij Almere City FC en veel succes wensen op De Freethiel!

Anthony Limbombe
Foto: Calina, Inc (Kristian Krijgsman)

Anthony Limbombe

Geboortedatum:
15-07-1994
Geboorteplaats:
Mechelen, België
Posities:
Aanvaller
42wedstrijden
8Doelpunten
1Geel
0Dubbel Geel
0Rood