Bijna 2 weken geleden vertrok Limbombe voor vele onverwachts vlak voor het sluiten van de Belgische transfermarkt naar SK Beveren. In de AlmEredivisie Podcast laat technisch manager Johan Hansma nu weten dat het mede kwam door een verschil in inzicht van de spelwijze.

Het was een drukke periode voor Hansma die Thomas Poll al zag vertrekken naar Cambuur Leeuwarden waar de back hoopt op meer speeltijd en tevens Hilterman naar Willem II om eigenlijk dezelfde reden. Na het sluiten van de Nederlandse markt werd ook nog Limbombe verkocht aan Beveren. “één van de dingen waar je tegen aanloopt is dat zowel de staf als de speler wel hetzelfde idee moeten hebben over de dingen die moeten gebeuren.” Laat Hansma weten in de podcast. Hij vervolgt: “Als daar een beetje verschil in inzicht is dan kun je het beste naar een oplossing zoeken, waarbij ook aangetekend moet zijn dat de familie van Anthony in Belgie woont”. Later laat Hansma ook nog doorschemeren dat het bij het halen van Limbombe vorig jaar al het uitgangspunt was dat hij deze zomer al weer zou vertrekken. Alleen het moment werd een verrassing, op de allerlaatste dag van de Belgische transfermarkt vertrok hij uiteindelijk naar het tweede niveau van België. Het verschil in inzicht kwam voort uit het veranderen van 4-3-3 naar een 5-3-2/3-5-2 formatie, waar er zonder buitenspelers word gespeeld.

Een aantal namen die Hansma liet vallen waar mee gesproken is tijdens de transferperiode zijn Carel Eiting en Mitchell van Bergen, beide spelers belandde uiteindelijk (al dan niet via een arbitrage zaak) bij FC Twente en bleken niet haalbaar.

Hansma vertelde dit als gast bij de podcast AlmEredivisie en gaat ook in op het vertrek van Poll en Hilterman. AlmEredivisie is een podcast waar Omroep Flevoland journalist Martijn de Groot bijna wekelijks al het nieuws rondom de club doorneemt met een aantal leuke gasten. In deze aflevering schoven naast Hansma ook Tim Receveur en Lenno van Dekken aan. Beluister de aflevering hieronder of kijk hier: https://www.omroepflevoland.nl/sport/349485/podcast-limbombe-vertrok-vanwege-verschil-van-inzicht-in-almeredivisie-5

Anthony Limbombe
Foto: Calina, Inc (Kristian Krijgsman)

Anthony Limbombe

Geboortedatum:
15-07-1994
Geboorteplaats:
Mechelen, België
Posities:
Aanvaller
42wedstrijden
8Doelpunten
1Geel
0Dubbel Geel
0Rood