De Gold Cup staat voor de deur. Van 10 juli tot 1 augustus strijden de landen die onderdeel zijn van CONCACAF (Noord/Centraal Amerika) in de Verenigde Staten voor de prestigieuze prijs. Suriname zal er dit jaar zijn debuut gaan maken en dat betekend dat een aantal spelers van Almere City FC aanspraak maken om mee te gaan naar het eindtoernooi.

Voor Leeuwin zal dat er niet inzitten. De ervaren centrale verdediger tekende deze week zijn contract bij de club en heeft met de staf besloten niet af te reizen naar Amerika, dat verteld hij in een interview op Omroep Flevoland: “De beslissing is na overleg met de club tot stand gekomen. We hebben het er samen over gehad. Ik heb er ook over gesproken met Dean Gorré (bondscoach van Suriname) en toen zijn we tot deze conclusie gekomen.”. Leeuwin maakte afgelopen maart zijn debuut voor Suriname.

Ryan Koolwijk maakte ook onlangs zijn debuut voor Suriname en heeft besloten wel af te reizen naar Amerika. De club moet daar ook zijn medewerking aan verlenen. De aanvoerder zal dan ook het grootste deel van de voorbereiding aan zich voorbij moeten laten gaan. Hij zal het met Suriname in de groepsfase moeten gaan opnemen tegen Jamaica, Costa Rica en een nog nader te bepalen land dat zich nog moet kwalificeren. De eerste wedstrijd voor Suriname zal op dinsdag 13 juli gespeeld worden, dan is Jamaica de tegenstander in het Exploria Stadium in Orlando.

Doelman Ishan Kort van Almere City onder 21, die ook dit jaar zijn debuut maakte bij Suriname, maakt ook deel uit van de selectie en zal de afreizen naar de Verenigde Staten.

Ryan Koolwijk
Foto: Almere City Fans

Ryan Koolwijk

Geboortedatum:
08-08-1985
Geboorteplaats:
Rotterdam, Nederland
Posities:
Middenvelder
35wedstrijden
2Doelpunten
8Geel
0Dubbel Geel
0Rood