In eigen huis was afgelopen zaterdag koploper Sparta Nijkerk te sterk voor Jong Almere City FC. De wedstrijd eindigde in 2-3, waar Almere City te laat tegenstand kon bieden.

In een saaie eerste helft kwam Nijkerk verdiend op voorsprong door een goal van Burgerhout. Na rust werd deze marge verdubbeld door de Ruiter. Jong Almere City kwam een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer van Aninkora, die vlak daarna ook de gelijkmaker op zijn schoen had. De 2-2 spat echter uiteen op de lat. Gilbrano Plet, die vroeger nog in de jeugd en het eerste van Almere City speelde, schoot vervolgens in de slotfase de hoop van Jong Almere City weg door de 1-3 binen te tikken. Toch toonde de beloften nog wilskracht en maakte Mitch Willems de 2-3 om de hoop op een punt weer aan te wakkeren. Wanneer Adriaan Kruisheer, tot 2018 nog spelend voor Jong Almere City maar nu voor Sparta Nijkerk, ook nog eens rood pakt gaan de beloften vol voor de gelijkmaker. Helaas is er echter te weinig tijd om deze nog te maken en gaat Sparta Nijkerk er met de overwinning vandoor.

Hierdoor staat Jong Almere City FC op de 9e plaats in de Derde Divisie Zaterdag. De volgende wedstrijd is volgende week zaterdag in Ermelo, op bezoek bij DVS’33.