Je leest het goed: Almere City FC staat na 8 wedstrijden bovenaan in wat vooraf de sterkste Eerste Divisie in tijden werd genoemd. Door een heerlijke 1-0 overwinning op directe concurrent NEC en gunstige uitslagen op andere velden staat Almere City FC alleen bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie.

(lees verder na de tweet)

Het treffen tussen de mannen van Santoni en de mannen van Jack de Gier zorgde voor volle tribunes in het Yanmar Stadion. De fans hadden al een leuke avond op het horecaplein met het Oktoberfest en na slechts 8 minuten kon er al meegezongen worden met de stadionknaller Laat de zon in je Hart nadat een perfecte voorzet van Seck op het hoofd van Soleri belandde. De Italiaanse spits speelt zich steeds meer in vorm en kopte ook deze, via doelman van Duin, het doel in! Al snel een 1-0 voorsprong dus voor Almere.

Vrijwel meteen daarna was er een grote kans op de gelijkmaker. Sven Braken kreeg de bal in zijn voeten gespeeld in de 16, draaide weg en schoot de bal in de korte hoek op de paal. De bal verdween gelukkig voor langs. Grotere kansen zou NEC niet meer produceren in de wedstrijd. Al helemaal niet voor rust waar er eigenlijk helemaal geen kansen meer voorkwamen, Almere controleerde de wedstrijd wel en ging met vertrouwen de kleedkamers in.

10 minuten na rust kreeg Soleri een grote kans op de 2-0. In de 16 meter wint hij een duel van de verdediger en kan nog net bij de bal om deze met de punt van zijn schoen in te tikken. Via doelman van Duin rolt de bal echter centimeters langs de verkeerde kant van de paal waardoor het nog 1-0 blijft. Almere City FC houdt zich verdedigend goed staande tegen de aanval van NEC, waar eigenlijk alleen Braken zich enigzins liet zien. Zo ook met een kopbal uit een hoekschop van NEC, maar de oud spits van Almere City kopte de bal net naast het doel. Tot uitgespeelde kansen kwam NEC niet, en als je dat niet lukt moet je af en toe maar van afstand schieten dacht Achahbar. Zijn schot werd nog van richting veranderd waardoor doelman Plattel met een goede redding moest komen om de gelijkmaker te voorkomen. Waar van Duinen bij de 1-0 de bal niet wist te keren wist Plattel dat wel te doen en dus bleef Almere City de voorsprong houden.

Almere had nog wat mogelijkheden om het voorin uit te spelen, maar wist niet genoeg door te drukken om nog tot kansen te komen. NEC was aanvallend al helemaal niet bij machten om nog iets te doen. Opvallend genoeg wisselde de Gier ook niet aanvallend. De afgelopen seizoenen bij Almere City FC wisselde de Gier altijd een aanvaller voor een verdediger als we nipt achter stonden, dit keer durfde hij dat blijkbaar niet aan want wisselde hij alleen aanvallers voor aanvallers en kwam in de laatste minuten zelfs verdediger en oud Almere speler Kvida er nog in voor een andere verdediger.

Almere City FC won dan ook verdient en stond vooral verdedigend zijn mannetje. Na het fluitsignaal en het lezen van de andere uitslagen (Go Ahead 2-2 Sparta en FC Eindhoven 1-1 FC Twente) was het dan ook feest op het veld en de tribunes! Almere City FC mag zich trots koploper noemen! Boven de “grote” clubs als Go Ahead Eagles, Sparta, Twente, NEC en Cambuur.

Volgende week is de uitwedstrijd bij FC Volendam! Ook hier kunnen de spelers alle steun gebruiken, er gaan al ongeveer 150 supporters richting het vissersdorp maar ook jij kan erbij zijn! Dat kan met de boot, de auto of met de bus! Lees hier hoe je aan kaarten kan komen om de koploper te zien spelen!