Almere City FC krijgt vrijdagavond in het Yanmar Stadion bezoek van de koploper uit de Keuken Kampioen Divisie. Voor Almere City FC is dit de ultieme test om te zien waar de ploeg toe in staat is tegen de koploper. Almere City FC kan een overwinning goed gebruiken want de ploeg doet nog volop mee voor promotieplaatsen en niet te vergeten de 3e periode.

Beide ploegen aan elkaar gewaagd

Almere City FC speelde 11 keer in eerder in competitieverband in het eigen Yanmar Stadion thuis tegen Cambuur Leeuwarden. Beide ploegen wonnen 4 keer en speelde 3 keer gelijk. Almere City FC speelde afgelopen seizoen twee keer thuis tegen Cambuur. De eerste keer was op 9 november 2018. Almere City FC won toen met 2-1 door doelpunten van Efmorfidis en Hunte. Later in datzelfde seizoen kwamen beide ploegen elkaar tegen in de Play-Offs. Almere City FC werd in het Yanmar Stadion uitgeschakeld door Cambuur Leeuwarden.

City kansloos in Leeuwarden

Op 17 november stonden beide ploegen in Leeuwarden tegenover elkaar. Almere City FC verloor met 3-1 van Cambuur. Robert Muhren en Jamie Jacobs (2x) en namens Almere City FC scoorde Harrison.

Laatste 5 ontmoetingen met Cambuur Leeuwarden

17-11-2019: Cambuur Leeuwarden – Almere City FC 3-1
14-05-2019: Almere City FC – Cambuur Leeuwarden 1-2 (Play-Offs)
10-05-2019: Cambuur Leeuwarden – Almere City FC 2-2 (Play-Offs)
29-03-2019: Cambuur Leeuwarden – Almere City FC 0-1
09-11-2018: Almere City FC – Cambuur Leeuwarden 2-1

Cambuur koploper

Cambuur Leeuwarden is trotse koploper in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg staat na 25 wedstrijden op de 1e plaats met 54 punten, gevolgd door 3 ploegen met 50 punten. Vorige week won Cambuur in Leeuwarden met 2-1. De laatste nederlaag van de Leeuwarders was op 17 januari op bezoek bij TOP Oss: 3-2. Almere City FC is na 25 wedstrijden terug te vinden op de 8e plaats met 39 punten. Bij winst kan de ploeg van Tobiassen stijgen naar de 6e plaats.

Arbitrage

Almere City FC – Cambuur Leeuwarden wordt aanstaande vrijdag gefloten door van der Laan. Zijn assistenten zijn Beijer en Krijt. Vierde official is Timmer.

Live op FOX

Het duel wordt vrijdagavond live uitgezonden op FOX Sports. Ook is het duel zoals gebruikelijk te volgen via ons twitterkanaal.