Ryan Koolwijk en Ishan Kort mogen met onmiddelijke ingang uitkomen voor het Surinaams nationaal elftal. Daarvoor heeft het Zuid-Amerikaanse land toestemming gekregen van de FIFA. Het was sinds eind vorig jaar al voor Nederlandse spelers van Surinaamse afkomst mogelijk om voor Suriname uit te komen zonder de Nederlandse nationaliteit te verliezen.

Voor veel spelers in Nederland betekend dit nieuwe kansen voor een carriere als international. Bij Almere City betekend dit concreet dat Ryan Koolwijk en Ishan Kort zich hoogstwaarschijnlijk mogen gaan melden bij Suriname. Voor Koolwijk op zijn 35e nog een mooie toevoeging aan zijn voetbalcarriere.

Ook Ishan Kort heeft de toestemming gekregen om zich bij Suriname te melden. De pas 20 jarige speler zit als doelman in de selectie van Almere City Onder 21 waar hij momenteel met Zwitsers jeugdinternational Stijn Keller strijd voor een plek als eerste doelman in het elftal van Maduro. Bij dat elftal is Jack Mangalie keeperstrainer en dat is hij ook bij het Surinaams Elftal. Kort en Mangalie kennen elkaar dus goed.

Wanneer het Surinaams elftal wedstrijden gaat spelen is nog niet bekend. Wel plaatste zij zich vorig jaar voor het eerst voor de Gold Cup, waar volgend jaar om gespeeld gaat worden. Ook hopen zij zich te kwalificeren voor het WK van 2022.