De KNVB heeft woensdagochtend het concept programma voor aankomend seizoen bekend gemaakt. Het gaat hierbij nog wel om een voorlopig programma, omdat de clubs en lokale overheden het programma nog moeten goedkeuren.

Almere City FC opent de competitie op zondag 30 augustus om 20:00 uur met een thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. Een week later op zondag 6 september gaat de ploeg van Ole Tobiasen om 12:15 op bezoek in Rotterdam bij Excelsior. Het seizoen wordt afgesloten met 3 wedstrijden tegen Jong teams. In speelronde 36 krijgt Almere City FC, Jong Ajax op bezoek. Een week later gaat Almere City FC op bezoek bij Jong FC Utrecht. Het seizoen wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Jong PSV

Markermeer-derby

Op vrijdag 27 november staat de Markermeer-derby op het programma. Om 20:00 uur staat de wedstrijd in en tegen FC Volendam aan De Dijk op het programma. Vrijdag 12 februari komen de palingboeren juist naar Almere toe en begint de wedstrijd eveneens om 20.00 uur.

Veranderingen

Er zijn dit seizoen enkele veranderingen ten opzichte van voorgaande seizoenen. Alles heeft te maken met het coronavirus dat Nederland al sinds begin maart in zijn greep houdt. De KNVB maakte bekend dat gedurende het seizoen spelers, staf en scheidsrechters regelmatig worden getest. De KNVB handhaaft alle coronaprotocollen en mocht het noodzakelijk zijn , dan kunnen er wedstrijden zonder publiek worden gespeeld. Ook kan er eventueel bij een regionale of lokale lockdown, waardoor niet in eigen stadion kan worden gespeeld, worden besloten om de wedstrijd elders te spelen. Alle wedstrijden worden in principe niet uitgesteld. Enige uitzondering daarop is als een club geen elftal op de been kan brengen.

Play-offs en live op FOX

De play-offs om promotie degradatie worden dit seizoen gespeeld over één wedstrijd, in plaats van een thuis- en uitduel. Dit betekent dat bij behalen de play-offs, Almere City FC maar 3 wedstrijden verwijderd is van promotie naar de Eredivisie. Bij kampioenschap of een tweede plek, promoveert de club direct naar de Eredivisie.

De wedstrijden in de eerste periode zullen worden gespeeld van vrijdag tot en met dinsdag om elke wedstrijd live op FOX Sports uit te zenden. Dit ‘goedmakertje’ is in het leven geroepen om de onvolledige stadionbezetting (vanwege corona-maatregelen) te compenseren. Per periode wordt bekeken of dit ook voor een volgende periode zo blijft. Daarom kunnen de tijden vanaf de tweede periode wijzigen.

Bekijk hier het volledige programma.