Nadat gister bekend werd dat alle bijeenkomsten tot zeker 1 juni verboden zijn leek het er al snel op dat het huidige seizoen niet meer uitgespeeld kan worden. Een dag later zijn de kaarten alweer anders geschud. Betaald voetbalwedstrijden zijn namelijk een uitzondering op de bijeenkomsten, zo meldt de KNVB in een statement op de eigen website.

De maatregelen die al van kracht waren, zoals geen wedstrijden en ook niet gezamenlijk trainen, blijven gelden tot 6 april. Uiterlijk die dag zal worden bezien in hoeverre deze maatregelen voor de sportwereld worden verlengd. Het enige wat nu wel vaststaat is dat wedstrijden die eventueel voor 1 juni gespeeld zullen worden worden gespeeld zonder publiek.

Door deze, voorlopige, duidelijkheid vanuit de overheid werkt de KNVB aan 3 scenario’s:

  • De competities worden uitgespeeld voor 30 juni (minimaal tot juni zonder publiek)
  • De competities uitgespeeld na 30 juni
  • De competities worden niet uitgespeeld

Voor het 2e scenario moet er nog wel een wijziging komen aan de kant van de UEFA, die met de huidige regelgeving het onmogelijk maakt na 30 juni door te gaan met het huidige seizoen.

De KNVB heeft verder laten weten de komende tijd te blijven overleggen met alle betrokkenen en wachten ze de communicatie vanuit de overheid en ook vanuit de UEFA af.