De KNVB heeft vandaag na de videoconferentie naar buiten gebracht dat er dit seizoen geen clubs zullen promoveren en degraderen. Dit is tegen het advies wat de betaald voetbalorganisaties eerder op de dag konden doorgeven.

De KNVB gaat dus tegen het advies van de voetbalorganisaties om dit seizoen geen promotie degradatie door te voeren. Bij de stemming kozen 16 clubs voor promotie/degradatie, 9 clubs waren tegen en 9 clubs brachten geen stem uit. Het bestuur van de KNVB legde het advies echter naast zich en koos er dus voor dat er geen promotie/degradatie is.

Dit besluit van de KNVB heeft tot gevolgen dat Cambuur en De Graafschap niet promoveren naar de Eredivisie. Voor RKC Waalwijk en ADO Den Haag betekend dit goed nieuws want zij blijven in de Eredivisie.

In het amateur voetbal is eerder al besloten dat er geen promotie/degradatie zal plaatsvinden, de KNVB volgt hiermee de zelfde lijn als in het betaaldvoetbal.

John Bes voor promotie/degradatie

John Bes liet eerder deze week weten tegenover Omroep Flevoland dat hij vond dat de promotie/degradatie regeling gewoon door moest gaan. Mocht er niks veranderd zijn in de tussentijd, lijkt het logisch dat Almere City FC voor promotie/degradatie heeft gestemd

Verboden door overheid

Het huidige voetbalseizoen kan niet worden uitgespeeld vanwege het corona virus. De overheid heeft besloten dat alle evenementen en betaald voetbal wedstrijden tot 1 september verboden zijn. De competitie ligt al stil sinds 12 maart.