De afgelopen weken was het feest voor Ricardo Kip, Damon Mirani en Tim Receveur. Alle 3 de spelers hebben een mijlpaal bereikt bij Almere City FC en daar werd de afgelopen wedstrijd bij stilgestaan.

150 wedstrijden voor Kip

De grootste mijlpaal was voor Ricardo Kip. De aanvallende middenvelder mocht in de uitwedstrijd bij en tegen RKC Waalwijk voor de 150e keer aantreden in het shirt van Almere City FC. Dat is een flinke mijlpaal wat voor nog maar weinig spelers is weggelegd. Kip maakte in 2012 zijn debuut in Almere tegen Go Ahead Eagles. Hij heeft de groei van Almere City FC dan ook met eigen ogen meegemaakt en daar zijn bijdrage aan geleverd.

Tussen 2016 en 2018 was Kip te vinden bij SC Cambuur, dat hem huurde van het Engelse Fleetwood Town. Dat avontuur werd niet wat hij ervan verwacht en sinds afgelopen zomer is hij weer te bewonderen in het Yanmar Stadion. Na een moeilijke begin periode heeft hij de laatste wedstrijden weer een basisplaats verovert en heeft hij zijn laatste wedstrijd nog lang niet gespeeld.

Jerge Hoefdraad zit Kip op de hielen en komt dit seizoen waarschijnlijk ook op 150 wedstrijden.

Ricardo Kip geeft na de training een interview aan Omroep Flevoland Foto: Almere City Fans

Tim Receveur speelt zijn 100e wedstrijd

Tim Receveur is ook bezig aan zijn 2e periode in Almere en de aanvoerder mocht dat in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven bekronen met de 100e wedstrijd in Almeerse dienst. Receveur maakte in het seizoen 2012/2013 de overstap naar Almere vanaf AGOVV. De Apeldoornse club ging tijdens het seizoen failliet waardoor Almere hem toen transfervrij over kon nemen. In de zomer van 2016 verliet hij Almere City kortstondig voor een avontuur bij VVV en De Graafschap, waarmee hij zowel kampioen als winnaar van de playoffs werd.

Afgelopen zomer kwam hij weer terug naar Almere en nam hij gedurende het seizoen de ploeg op sleeptouw. Helaas werd zijn 100e wedstrijd niet wat hij ervan verwacht. Na een aantal minuten moest hij al geblesseerd het veld verlaten met een, naar het achteraf blijkt, een ernstige knieblessure die hem tot de winterstop van 2019/2020 aan de kant houdt. Receveur zou Receveur echter niet zijn als hij daarna sterker terug komt en hopelijk nog vele wedstrijden kan spelen voor Almere City FC.

Foto: Almere City FC / Ron Baltus

Ook Damon Mirani in de club van 100

Waar Receveur de 12e speler in de Club van 100 werd volgt Mirani al snel met wederom zijn 100e wedstrijd. Afgelopen vrijdag tegen Sparta Rotterdam speelde Mirani zijn jubileumwedstrijd.

De verdediger uit Monnickendam kwam in de zomer van 2016 over van Ajax en maakte om de hoek van zijn woonplaats zijn debuut in het eerste van Almere City FC. In Volendam mocht hij voor het eerst aan het publiek laten zien wat hij kan in een Almeers shirt. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de centrale as van de verdediging en heeft hij na 2.5 seizoen al de 100 wedstrijden gehaald, met dit seizoen nog zeker 9 competitie wedstrijden op de teller.

Vanuit Almere City Fans alle felicitaties aan Kip, Receveur en Mirani! Moge er nog vele wedstrijden en hoogtepunten bijkomen!

Mirani viert zijn hattrick uit bij MVV in de promotie playoffs van 2017/2018
Foto: Almere City FC / Ron Baltus