Kenneth Aninkora heeft zijn eerste profcontract getekend. Almere City FC en de razendsnelle aanvaller zijn een overeenkomst aangegaan tot de zomer van 2021.

De 20 jarige Aninkora voegde zich in de zomer van 2017 bij de selectie van Jong Almere City FC, nadat hij daarvoor uitkwam in de jeugdopleidingen van SV Diemen (tot 2007), Ajax (2007-2014) en AFC (2014-2007). Hij liet zich bij Jong Almere City al goed zien als linksbuiten, maar door een vervelende blessure moest hij lang toekijken hoe de mannen van Ivar van Dinteren de wedstrijden speelde in de 3e en later 2e divisie. Zijn rentree bij Jong Almere City FC werd meteen een prachtig moment. In eigen huis mocht bij tegen GVVV invallen en 10 minuten later scoorde hij de 1-0 in de wedstrijd die met 2-0 gewonnen werd.

In het restant van het seizoen speelde hij 9 maal voor Jong Almere City FC en scoorde daarin 3x en gaf hij 1 assist. Inmiddels heeft hij ook al 2x mogen invallen bij het eerste.

Aninkora is blij met zijn contract, zo laat hij op de website van Almere City FC weten: “Ik voel me geweldig, hier doe je het voor. Het is een beetje een cliché, maar het is een jongensdroom die uitkomt. Ik denk dat ik een toevoeging kan zijn voor de eerste selectie. Ik wil aankomend seizoen topfit worden en laten zien dat ik van waarde ben.”.

Ook Technische Directeur is blij dat Aninkora voor de club behouden blijft: “Kenneth is een zeer gedreven speler die veel creativiteit bezit en zich ondanks tegenslag snel weer naar boven wist te knokken. Hij gaat zelf bepalen hoever hij in de voetballerij gaat komen”.

Met het profcontract van Aninkora laat Almere City FC eveneens zien vertrouwen te hebben in de groeiende Football Academy van de club. Naast Aninkora maakte ook onder andere Balker, Bensabouh, Krant, Efmorfidis Mannes en Benschop het afgelopen seizoen hun debuut in het eerste elftal vanuit de Jong Almere City FC.