Het lukt Almere City FC dit seizoen maar niet om stappen omhoog te maken. Ook in Volendam bleven de punten bij de tegenpartij, onnodig dit keer. De Almeerders, gesteund door ruim 300 uitsupporters, waren niet de mindere op het veld maar doordat de tegendoelpunten met een strik eromheen kado werden gedaan aan FC Volendam werd het uiteindelijk 3-2 in het vissersdorp. De Almeerse doelpunten kwamen op naam van Pouwels en Breedijk.

Met een boot vol Almeerse supporters nog op het Markeermeer op weg naar de wedstrijd in Volendam werd er op vrijdagavond om 20:00 afgetrapt voor de wedstrijd tussen FC Volendam en Almere City FC. Voor Volendam een mooie wedstrijd waarin ze nog een reële kans hadden om dezelfde avond nog periodekampioen te worden. Het was dan ook druk in het Kras Stadion, ook de fakkels die afgestoken werden bij de opkomst toonde het belang van de wedstrijd voor de thuis ploeg aan.

Dat FC Volendam er wel zin in had was de eerste 25 minuten goed duidelijk. De thuisploeg pakte de wedstrijd direct in handen en waren al direct veelvuldig voor het doel van Woud te vinden. Echt grote kansen leverde het niet op, vooral omdat Volendam slordig was met de afronding. Het resulteerde vooral in slappe schoten op of naast het doel. Toch zorgde zo’n slap schot voor de 1-0 door een enorme blunder van Woud. Op zijn Volendams werd er via de flanken aangevallen en de bal laag en strak voorgegeven, dit keer kwam de bal bij Mühren terecht die de bal niet goed raakt. Zijn schot hobbelt zacht richting Woud, de doelman hurkt dan ook om de bal op te pakken maar de bal glipt onbegrijpelijk door zijn handen zo het doel in. Het eerste kadootje was daarmee aan Volendam overhandigt.

Tot aan de 25e minuut veranderde er weinig aan het spelbeeld. Helaas voor City moest Receveur al noodgedwongen gewisseld worden door een blessure, Stije Resink was zijn vervangen. Daarna kantelde de wedstrijd volledig. Waar Almere City tot dan toe nog niks te zeggen had ging het voetbal ineens een stuk vloeiender. Met goede combinaties en druk naar voren kwamen er kansen voor Breedijk en Pouwels (scrimmage, van de lijn gehaald), Duijvestijn (steekpass net te kort waardoor de keeper de bal net voor zijn voeten weg kon krijgen) en Thijs van Leeuwen (hard schot in de hoek, net gekeerd door de doelman). Er zat weer leven in het spel van Almere City dat Volendam volledig achteruit drukte. Het was dan ook ineens wachten op de gelijkmaker en die viel in 31e minuut. Maarten Pouwels kopte een corner in de verre hoek voor de 1-1. Ook het verdere restant van de eerste helft was Almere City de betere in het Kras Stadion, maar de 1-1 bleek ook de ruststand.

De supporters die met de boot de oversteek hadden gemaakt waren inmiddels aangekomen in het uitvak waardoor Almere City FC het goed opgepakte spel in de tweede helft onder luid aanmoedigen van de Almeerse armada verder konden zetten. het leverde direct al een grote kans op voor van Leeuwen die zomaar de bal in de voeten kreeg van de Volendamse verdediging. Waar Volendam de kadootjes wel uitpakte lukte het Almere helaas niet, de bal ging net langs de verkeerde kant van de paal. Een minuut later stond het dan opeens 2-1. Niemand zet druk op Mühren die rustig kan schieten vanaf randje 16, Woud heeft er geen antwoord op en dus komt Volendam weer op voorsprong. Weer een minuut later komt Almere City goed weg nadat El Kadiri eenvoudig een pass van Almere onderschept. De buitenspeler schiet goed in de hoek maar ziet Woud de bal nog net met een knappe redding tegen de paal drukken. Het zorgde voor een wedstrijd die heen en weer bleef gaan, aantrekkelijk voor de neutrale toeschouwer maar voor de Almere City supporter wat minder toen in de 73e minuut de 3-1 werd gemaakt door Kaars. Een veel te korte pass van Smeets aan de rand van de eigen 16 werd makkelijk onderschept en dit kadootje werd wel uitgepakt door de Volendammers.

In de 90e minuut kwam Almere City nog wel terug tot 3-2 door een kopgoal van Breedijk maar kwam het de eigen, fatale, fouten niet meer te boven. Daarmee een onnodige verliespartij tegen een Volendam waar je op zijn minst een punt had moeten pakken, en waar dat een betere afspiegeling had geweest van de wedstrijd. Maar als je zulke fouten blijft maken dan word het wel lastig om de punten te pakken. Daardoor staan we inmiddels 16e met 9 punten uit net zoveel wedstrijden. De volgende wedstrijd is volgende week zondag, om 20:00 komt De Graafschap dan op bezoek in het Yanmar Stadion waar dan het oktoberfest word gevierd.

Overigens nog het vermelden waard is het afscheidje van Damon Mirani. De verdediger die 180 wedstrijden in 5 seizoenen speelde voor Almere City speelt inmiddels bij FC Volendam. De oud aanvoerder kwam na afloop naar het uitvak en werd daar toegezongen door de aanwezige uitsupporters.

FC Volendam
3 – 2
Almere City FC
Eerste Divisie