Eind vorig jaar werd bekend dat Almere City wederom een field-lab status heeft gekregen van de KNVB en dat de club een wedstrijd mag gaan organiseren waar weer supporters bij aanwezig mogen zijn waarbij het gedrag van supporters zal worden bijgehouden om te onderzoeken hoe de evenementenbranche weer zo snel mogelijk evenementen met volle stadions en zalen kan organiseren. RTL maakte daar vanochtend meer informatie over bekend en beweerd dat deze wedstrijd op 22 januari zal plaatsvinden. Omroep Flevoland is daar achteraan gegaan en meld dat dat nog te voorbarig is.

Volgens de nieuws site van RTL kunnen we 22 januari in de agenda zetten. Dan speelt Almere City FC een thuiswedstrijd tegen laagvlieger FC Dordrecht. Het is dan de bedoeling dat in totaal 1500 supporters in verschillende groepen (200, 600 en 700 supporters) worden verdeeld. Elke groep gaat op een andere manier de wedstrijd volgen. Zo kan het zijn dat een groep mondkapjes draagt, een vak waar niet gejuicht mag worden, of waar misschien alles weer normaal is. Wat precies de maatregelen tijdens de wedstrijd zullen zijn is nog niet bekend.

© Foto: Almere City Fans

Verder wordt er ook bij een wedstrijd van N.E.C. getest en gebeurd dit ook in het Beatrixtheater in Utrecht. De uitslagen van al deze testen moeten een beeld geven over hoe evenementen in een pandemie tijd georganiseerd kunnen worden. Het is dan ook de bedoeling dat de catering open gaat, net zo als in een normale situatie. Bezoekers van de wedstrijden worden zowel voor als na de wedstrijd gecontroleerd op Corona, en lopen tijdens de wedstrijd rond met een chip, waardoor het gedrag van de persoon tijdens gevolgd kan worden om te zien hoeveel contactmomenten er tijdens de wedstrijd zijn en waar deze plaatsvinden.

Hoewel RTL 22 januari als datum noemt lijkt dat nog te voorbarig. Omroep Flevoland heeft dat nagevraagd bij de club en de club laat weten dat de beslissing hierover pas eind deze week zal vallen.

We houden jullie op de hoogte wanneer bekend is wanneer de field-lab test zal plaatsvinden!