Joshua Smits verlaat Almere City FC en maakt een transfer naar FK Bodø/Glimt. De geruchten trokken gister flink aan en werd bekend dat de doelman voor 4 jaar tekent bij de club die uitkomt in de Eliteserien, de Noorse Eredivisie en zich tevens heeft gekwalificeerd voor de voorrondes van de Europa League. Aangezien de Noorse competitie in de zomer word gespeeld betekend dat een contract tot en met de zomer van 2023.

De doelman kwam in de winter van 2017/2018 van NEC over naar Almere City maar stond pas afgelopen seizoen pas voor het eerst onder de lat van Almere City door verschillende blessures. Bij zijn overstap naar Almere was hij herstellende van een gebroken onderarm, toen hij weer vol op mee mocht trainen brak hij zijn andere arm. In de voorbereiding op het seizoen 2018/2019 raakte hij geblesseerd aan zijn knie waardoor die ook dat hele seizoen moest missen.

Het afgelopen seizoen was Smits zonder twijfel eerste doelman in de selectie van zowel Molenaar als Tobiasen. Hij speelde alle 29 wedstrijden en groeide uit tot één van de beste spelers van het seizoen. Zijn contract werd dan ook open gebroken en verlengt tot de zomer van 2021. Daardoor moet Bodø/Glimt een transfersom voor de doelman. Hoe hoog deze transfersom is, is niet bekend. De clubs doen daar, zoals eigenlijk altijd, geen uitspraken over.

De Noorse competitie gaat komende dinsdag, 16 juni, weer van start. Smits kan dan al onder de lat staan in de uitwedstrijd tegen Viking FK.

Almere City FC laat op hun eigen website weten snel te hebben geschakeld en verwacht al snel de opvolger van Joshua Smits te kunnen presenteren.