Vanmiddag werd door Omroep Flevoland naar buiten gebracht dat Andries Jonker één van de kandidaten zou zijn om volgend seizoen hoofdtrainer te worden bij Almere City. De huidige trainer van Telstar ontkent dit tegenover het Noordhollands Dagblad en is geen kandidaat voor de vacante positie bij Almere.

De 58-jarige Jonker snapt wel waarom de link met de trainerspositie werd gelegd: “Ik snap wel dat mensen die link leggen. Ik heb regelmatig gesprekken met technisch directeur Teun Jacobs. Wat dat betreft zou het niet onlogisch zijn. Die gesprekken gaan alleen niet over een trainerschap. Dat is op dit moment niet aan de orde”, aldus Jonker tegenover het Noordhollands Dagblad.

Omroep Flevoland houdt vast aan de informatie die zij via hun bronnen binnen hebben gekregen en komt in een nieuw artikel met het bericht dat Jonker recent ook met een ander lid van de clubleiding van Almere City FC heeft gesproken over de functie van hoofdtrainer. Tevens zou Almere City momenteel ook in gesprek zijn met een andere belangrijke kandidaat.

Het is niet bekend wie die kandidaat dan zou zijn. Andries Jonker wordt in ieder geval niet de nieuwe hoofdtrainer van onze club volgens Jacobs en Jonker zelf.