Jong Almere City FC heeft zaterdagmiddag in het eigen Yanmar Stadion de belangrijke wedstrijd tegen Jong Vitesse met 1-1 gelijk gespeeld

De eerste helft was alles behalve spannend. Hoewel Jong Almere iets beter speelde kwamen beide teams niet tot een echte kans.

De tweede helft was eens stuk aantrekkelijker, beide teams krijgen kansen op de openenings treffer. Het was Jong Vitesse in de 58e minuut die op voorsprong kwam door een doelpunt van Beekman. Maar Jong Almere reageert hier snel op en binnen 5 minuten staat door Kelt Jager de stand weer gelijk.

Hierna kwamen er nog wel kansen van beide teams, maar werd er niet meer gescoord. Jong Almere schiet met het punt weinig op in de strijd tegen degradatie in de Tweede Divisie.

Jong Almere heeft het zwaar dit jaar op het derde niveau van Nederland. Hoewel het team van Ivar van Dinteren bijna altijd wel leuk voetbalt, heeft het toch te weinig punten gepakt. Van de 3 jong teams verdwijnt er sowieso en dat is de ploeg als laagste eindigt van de 3. Op dit moment is dat Jong Almere en heeft het een achterstand van 9 punten op Jong Vitesse.

Volgende week speelt Jong Almere een uitwedstrijd tegen FC Lienden.