De wedstrijd tussen Jong AZ en Almere City FC moet opnieuw worden gespeeld, dat komt door een systeemfout bij de KNVB. Tijdens die wedstrijd speelde Kenzo Goudmijn mee bij Jong AZ, waar hij eigenlijk geschorst was. Almere City FC heeft op basis van de reglementen hiervoor aangifte gedaan bij het bestuur betaald voetbal en daarbij een verzoek ingediend de wedstrijd opnieuw te spelen. Dit verzoek is gehonoreerd.

De KNVB betreurt de ontstane situatie en heeft dit aangegeven bij de clubs. De KNVB is van mening dat het overspelen van de wedstrijd recht doet aan het juiste verloop van de competitie. De wedstrijd is in overleg met beide teams nu opnieuw ingepland op maandag 2 maart om 20.00 uur.

De fout is ontstaan door een fout in het systeem van de KNVB. In dit geval door zogenoemde “overlopende registraties”, dit zijn de gele kaarten uit de laatste 2 speelronden van het vorige seizoen die de speler meeneemt naar dit seizoen. Bij de spelers van Jong teams zijn deze kaarten opgeteld bij hun aantal bij het A-team en niet bij hun aantal bij het Jong elftal. Dit zorgde ervoor dat het systeem van de KNVB aangaf dat Goudmijn speelgerechtigd was, waar dat dus niet zo had mogen zijn. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat dit bij 8 (voormalig) jong-team spelers is gebeurd. Alleen bij Goudmijn heeft dit gezorgd voor het onterecht aanmerken als speelgerechtigd. De KNVB heeft de fout inmiddels gecorrigeerd.

Almere City FC hield aan het vorige duel bij Jong AZ één punt over, de wedstrijd eindigde namelijk in 3-3. Almere City heeft komende maandag dus 2 punten te winnen. De club heeft deze punten hard nodig in de jacht op een playoff plek. Momenteel zouden die 2 punten betekenen dat Almere City van plek 10 naar plek 9 opschuift, een plek die recht geeft op het toetje van de competitie.

Informatie over de kaartverkoop voor de wedstrijd volgt later.